ΠΟΛΙΤΙΚΗ


"Η ψήφος στο ΛΑΟΣ δεν αποτελεί ψήφο διαμαρτυρίας"

Την εκτίμηση ότι ο ΛΑΟΣ μπορεί να στηρίξει οποιοδήποτε κόμμα με το οποίο θα έχει προγραμματική σύγκλιση εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΛΑΟΣ, Αθανάσιος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.gr.

Εκλογές 2009

30΄ On Line - Πολίτες Vs Πολιτικών

 
Την εκτίμηση ότι ο ΛΑΟΣ μπορεί να στηρίξει οποιοδήποτε κόμμα με το οποίο θα έχει προγραμματική σύγκλιση εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΛΑΟΣ, Αθανάσιος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.gr, ξεκαθαρίζοντας ότι με βάση την παρούσα κατάσταση η προγραμματική σύγκλιση είναι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο κ. Πλεύρης απάντησε τόσο στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γιάννη Απέργη όσο και στις ερωτήσεις των χρηστών του ΣΚΑΪ.gr.

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι κάποια θέματα είναι αδιαπραγμάτευτα για το ΛΑΟΣ, υπογραμμίζοντας ότι, για το σκοπιανό, δε θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα έφερνε σύνθετη ονομασία.

Παράλληλα, είπε ότι είχε ξεκαθαρίσει πριν από τις Ευρωεκλογές ότι θα κατέβαινε ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνονταν, τονίζοντας ότι οι συνθήκες για τις εθνικές εκλογές είναι πολύ διαφορετικές από τις Ευρωεκλογές.

Επεσήμανε ότι θα είναι ευχαριστημένοι αν λάβουν ποσοστά παρόμοια με αυτά των Ευρωεκλογών, δηλαδή γύρω στο 7%.

Ο υποψήφιος βουλευτής είπε ακόμα ότι ο ΛΑΟΣ δεν αποτελεί ψήφο διαμαρτυρίας και εδώ και μερικά χρόνια είναι μέρος της πολιτικής ζωής του τόπου, ενώ τόνισε ότι οι πολίτες επιλέγουν το ΛΑΟΣ γιατί συμφωνούν με τις θέσεις τους και όχι γιατί τίθεται θέμα ξενοφοβίας.

Είπε ακόμα, ότι ο Κώστας Καραμανλής κατηγορεί το ΛΑΟΣ ως άκρο αλλά υιοθετεί μέρος της ατζέντας του, όπως είναι ο νόμος για το άσυλο και το μεταναστευτικό, προκειμένου να περιορίσει τις διαρροές των ψηφοφόρων προς το ΛΑΟΣ.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι "δίνει συνεχώς εξετάσεις στην αριστερά", καθώς διακατέχεται από "φοβικό σύνδρομο να μην του επιθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Αναφερόμενος στην μεταναστευτική πολιτική είπε ότι ο ΛΑΟΣ είναι το πρώτο κόμμα που άνοιξε τη μεταναστευτική ατζέντα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το σύστημα της ποσόστωσης, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να δέχεται όσους μετανάστες μπορεί να απορροφήσει.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει από την ΕΕ να ασκήσει πίεση και στην Τουρκία και στις χώρες προέλευσης των μεταναστών να γίνεται η επαναπροώθηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν λύσεις για το θέμα της μετανάστευσης, αλλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση.

Επίσης, είπε ότι η μετανάστευση πρέπει να συνδεθεί με την παραγωγή, προσθέτοντας ότι αν η Ελλάδα δέχεται συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών θα είναι καλύτερο και για τους Έλληνες αλλά και για τους ίδιους τους μετανάστες, οι οποίοι δε θα πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης.

Για την εγκληματικότητα είπε ότι έχει λάβει δραματικές διαστάσεις και τόνισε ότι η αστυνομία δεν έχει ποσοτικό πρόβλημα, αλλά υπάρχει πρόβλημα πολιτικής βούλησης, που σε πολλές περιπτώσεις δεν αφήνει την αστυνομία να δράσει.

Παράλληλα, είπε ότι ο ΛΑΟΣ λέει ότι οποιαδήποτε πράξη βίας, από όποιο χώρο και αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα.

Ο κ. Πλεύρης τάχθηκε υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, για την οποία είπε ότι δεν πρέπει να μας τρομάζει, καθώς είναι "καθαρή" και φθηνή, ενώ σχολιάζοντας την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας, είπε ότι πρέπει να ενισχύονται οι μορφές ενέργειας που μπορούν να κάνουν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο.

Παράλληλα, απαντώντας στο γιατί ο ΛΑΟΣ τάσσεται πότε υπέρ ελεύθερης αγοράς και πότε όχι, είπε ότι η παράταξη είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς αλλά με κανόνες που πρέπει να θέτει το κράτος και όχι οι επιχειρηματίες. "Λέμε 'ναι' στην ελεύθερη αγορά αλλά όχι με όρους ολιγοπωλίου" είπε ο κ. Πλεύρης.

Για την τοποθέτηση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Iωάννη Κοραντή, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είπε ότι δεν υπάρχει θέμα νομικού κωλύματος.

Αναφορικά με ορισμένες υποψηφιότητες ή συνομιλίες του ΛΑΟΣ με άτομα από το χώρο του lifestyle, είπε ότι όταν παίζεις με τους όρους του συστήματος αναγκαστικά θα απευθυνθείς σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, τονίζοντας ότι όλα τα κόμματα έχουν υποψηφίους από το χώρο του θεάματος.

Είπε ακόμα, ότι τον χαρακτηρίζουν ακροδεξιό λόγω του πατέρα του, κάτι που δεν ισχύει, τονίζοντας ότι έχουν διαφορές στα πολιτειακά θέματα.

Τέλος ανέφερε ότι στις εκλογές του 2007 μπορεί να ευνοήθηκε λόγω του ονόματός του, αλλά πλέον θα κριθεί από τον προσωπικό του αγώνα.

Επόμενη συνέντευξη τη Δευτέρα 28/09 με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να συμμετάσχετε στο διαδραστικό διάλογο με τους πολιτικούς, επιλέξτε τον πολιτικό που θέλετε να ρωτήσετε, κάνοντας κλικ στα παρακάτω λινκ. Γράψτε τα στοιχεία σας και θέσετε τα ερωτήματά ή τα σχόλια σας.

Λάβετε από ΤΩΡΑ θέση στον ιστότοπο του ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου
Παναγιώτης Λαφαζάνης 
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Πειραιώς - ΣΥΡΙΖΑ.
 


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου
Γιάννης Παπαθανασίου  
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών - ΝΔ.
 


Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου
Λούκα Κατσέλη  
Υποψήφια Βουλευτής Β' Αθηνών - ΠΑΣΟΚ.
 


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου
Μάκης Βορίδης  
Υποψήφιος Βουλευτής  Περιφέρειας Αττικής - ΛΑΟΣ.
 


Παρασκευή 2 Οκτωβρίου
Λιάνα Κανέλη
Υποψήφια Βουλευτής Α' Αθηνών - ΚΚΕ.

 
Βουλή:Η τριάδα που προκρίθηκε για το αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Βασίλης Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Δήμητρα Δασούλα συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στη Διάσκεψη...
23.08.2019, 17:17
Κυβέρνηση: Διασφαλίζεται η πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων
«Την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών διασφαλίζει πλέον η κυβέρνηση καταθέτοντας στη...
23.08.2019, 17:14
Συνάντηση Μενδώνη με το νέο ΔΣ του ΤΑΠΑ
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου, Γιώργος Διδασκάλου και Νικόλας...
23.08.2019, 16:10
Ανακοίνωση καγκελαρίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Η Άνγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό με στρατιωτικές τιμές
23.08.2019, 14:46
Την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ στον Πόρο ζητά βουλευτής της ΝΔ
Στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος με το ελικόπτερο στο νησί, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ερωτά τον...
23.08.2019, 14:05
Κυρίτσης για Μάτι: Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης που καθάρισαν οικόπεδο
"Πήγε ο πρωθυπουργός να πάρει τα credits… Πολλά συγχαρητήρια, 20 λεπτά μίλαγαν για πώς μάζεψαν τα κλαδιά"
23.08.2019, 13:40
Κουμουτσάκος:Αλλοδαποί «χάνονται» μετά από απόφαση ότι δε δικαιούνται άσυλο
«Έχουμε βρει ένα διάτρητο σύστημα, και δεν διορθώνεται αυτό σε ένα μήνα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής...
23.08.2019, 09:32
Μητσοτάκης στο Μάτι: Αποδείξαμε πως η εκκαθάριση του οικοπέδου ήταν εύκολη
«Απλά έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί» σχολίασε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως με την βοήθεια του ιδιωτικού...
23.08.2019, 09:22
Μητσοτάκης: Είμαστε πλέον χώρα με αυτοπεποίθηση - Στόχος το αναπτυξιακό σοκ
Αναφερόμενος στους στόχους των επισκέψεών του, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός...
23.08.2019, 07:11
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για προσωπικά δεδομένα - Τι προβλέπει
Με τις προωθούμενες διατάξεις, οι δημόσιοι φορείς ορίζουν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων ο οποίος μπορεί να...
22.08.2019, 21:26

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.