"Δεν θα ανεχθώ φέουδα"

Το νοικοκύρεμα της οικονομίας και η τόνωση της αγοράς, είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και διευκρινίζει ότι θα πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για την οικονομία, ώστε να γνωρίζει τα περιθώρια παροχών.

Επιπρόσθετα, στη συνέντευξή του στην "Καθημερινή" ο κ. Παπανδρέου προαναγγέλει τη σύσταση υπουργείου Περιβάλλοντος. Κάνει λόγο για "αυτόνομο και ισχυρό υπουργείο Περιβάλλοντος, που θα αναλάβει πρωτεύοντα ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εφαρμογή της πράσινης ανάπτυξης".

Στέλνοντας εκ νέου μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει ότι δεν θα ανεχτεί "φέουδα και προσωπικές στρατηγικές".

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, είπε ότι "η ΝΔ κατάφερε να σπαταλήσει πεντέμισι χρόνια χωρίς να αφήσει πίσω της κανένα απολύτως έργο".

Στη συνάντηση που είχε νωρίτερα, με εκπροσώπους της "Συνεργασίας των 12 Φορέων για το Περιβάλλον" ο κ. Παπανδρέου, είπε ότι είναι ήδη έτοιμο νομοσχέδιο για την Αττική και έκανε λόγο για "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το πράσινο που έχει απομείνει και την αποκατάσταση των δασών που έχουν χαθεί.
Πηγή: skai.gr