Οι ομιλίες Καραμανλή - Παπανδρέου

Δύο περίπου εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου οι κ. Καραμανλής και Παπανδρέου εντείνουν τις προσπάθειες τους για τη νίκη.

Μιλώντας στα Μέγαρα, την Παρασκευή το βράδυ, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα συστράτευσης και συσπείρωσης.

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε να μη λείψει κανένας στις 4 Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως αυτή είναι η κρίσιμη παράμετρος της νίκης.

Επισήμανε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς καθώς - όπως είπε - είναι ανάγκη να ληφθούν τώρα και όχι αύριο όλα τα αναγκαία μέτρα.

Έθεσε εκ νέου το δίλημμα μεταξύ υπευθυνότητας και ανευθυνότητας.

Ψήφο αυτοδυναμίας ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στα Ιωάννινα.

Παράλληλα, έκανε "άνοιγμα" στους ψηφοφόρους της ΝΔ που απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση τα τελευταία έξι χρόνια.

Επανέλαβε ακόμη το μήνυμά του και προς στο εσωτερικό του κόμματός του για όσους τυχόν «ράβουν κοστούμια εξουσίας» τα οποία, όπως ανέφερε, θα μείνουν στην ντουλάπα.

Συμφωνία για την τηλεμαχία Καραμανλή - Παπανδρέου

Όσον αφορά το ντιμπέιτ των Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία Ευ. Αντώναρου και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στις επιστολές τους οι κ. Αντώναρος και Παπακωνσταντίνου συμφώνησαν το ντιμπέιτ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών να γίνει την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 20:00. Η συζήτηση θα έχει διάρκεια 75 λεπτά.

Επίσης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να υπάρξει ένας μόνος δημοσιογράφος (Μαρία Χούκλη από τη ΝΕΤ), ο οποίος θα συντονίζει τη συζήτηση.

Ακόμη, συμφωνήθηκαν και οι θεματικές ενότητες [εξωτερική πολιτική, οικονομία - ανάπτυξη, κοινωνικά θέματα (παιδεία), περιβάλλον (υποδομές) και κράτος / δημόσια διοίκηση].

Την ίδια στιγμή πάντως, «θολό» παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά την τηλεμαχία των 6 πολιτικών αρχηγών.

Πηγή: skai.gr