Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής

Υπερήφανος για το έργο που επιτέλεσε η Βουλή τους προηγούμενους 24 μήνες δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Σιούφας, κηρύσσοντας την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής.

«Σήμερα ξεκινά η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, η πορεία προς την λαϊκή ετυμηγορία, προς τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Σιούφας και επισήμανε ότι στην πορεία της προεκλογικής περιόδου όλος ο πολιτικός κόσμος θα κριθεί από τα πρόσωπα, τα προγράμματα, αλλά και τις συμπεριφορές που θα εμφανίσει ενώπιον του ελληνικού λαού.

Ο πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο της Βουλής, τους πολιτικούς αρχηγούς, τα κόμματα, τους πρώην προέδρους, τους αντιπροέδρους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τους εργαζόμενους. «Μπορούμε όλοι να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό το έργο. Το έργο κάθε Βουλής, όπως και κάθε πολιτικού, κάθε ανθρώπου που θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του κοινού καλού κρίνεται και από τους συγχρόνους του, αλλά κρίνεται και από την ιστορία», είπε ο κ. Σιούφας.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης, ευχαρίστησε τον Δ. Σιούφα «για τα μαθήματα που συνέχισε να παραδίδει και από τη θέση του Προέδρου του Σώματος» και χαρακτήρισε την επιλογή του ως «δικαίωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής κα Άννα Μπενάκη επισήμανε ότι «τα κόμματα βρίσκονται σε περίοδο δυσχερή και δυστυχώς οι συνέπειες αυτής της κατάστασης φαίνονται και φάνηκαν και στη Βουλή», ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, ανέφερε ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος και η λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Ο Χρήστος Παπουτσής από το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε προς τον πρόεδρο ευχαριστίες «για τον άψογο τρόπο με τον οποίο διευθύνατε τις εργασίες του Σώματος, όπως επίσης και για τη συμβολή σας στην ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας της Βουλής των Ελλήνων τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και στη διεθνή και ευρωπαϊκή σκηνή συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων». Ανέφερε ακόμη ότι και στην επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε στον ίδιο δρόμο που χρειάζεται η δημοκρατία μας, της ανεξαρτησίας της πολιτικής, του πολιτικού συστήματος και κυρίως της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι τιμά την προσπάθεια που κατέβαλε ο Δ. Σιούφας και το Προεδρείο έτσι ώστε η Βουλή των Ελλήνων να είναι παρούσα στην επικοινωνία των πολιτών με τη λειτουργία της πολιτικής. «Βεβαίως, χρειάζεται δρόμος ακόμη που πρέπει να διανυθεί, έτσι ώστε να υπάρξει, επιτρέψτε μου να πω και να αποκατασταθεί, η σχέση εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού προς την Εθνική Αντιπροσωπεία και προς τη λειτουργία του Κοινοβουλίου» πρόσθεσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής συνεχάρη για την προσπάθεια να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα με δεδομένες τις γενικότερες απόψεις το κάθε κόμμα, η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και τα περιθώρια τα οποία υπάρχουν από τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο Β. Αποστολάτος από τον ΛΑΟΣ ευχαρίστησε τον κ. Σιούφα «για το σεβασμό, την αγάπη που δείξατε στο θεσμό, στους ανθρώπους αλλά κυρίως για την υπερκομματική σας προσωπικότητα».
Πηγή: skai.gr