ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Στη Γερμανία και πάλι ο Ζαγοριανός

Νέα δεδομένα στην υπόθεση Siemens - Χριστοφοράκου|Η εισαγγελία του Μονάχου ζητά με ένταλμα επιβολής ποινής την καταδίκη του φυγόδικου στην Ελλάδα για δωροδοκία ελληνικών κομμάτων το διάστημα 2004 έως 2007. Στη Γερμανία εκ νέου ο Ζαγοριανός, με εντολή Δένδια.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Στο Μόναχο μεταβαίνει και πάλι τις προσεχείς ημέρες ο  4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση παράδοσης του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, πρώην στελέχους της εταιρίας, Μιχάλη Χριστοφοράκου.
 
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο υπουργός κ. Νικόλαος Δένδιας ενέκρινε τη μετάβαση του ανακριτή στη Γερμανία μετά από  τηλεφωνική επικοινωνία με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για τα νέα δεδομένα στην πορεία παράδοσης Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Στο μεταξύ, η εισαγγελία του Μονάχου ζητά με ένταλμα επιβολής ποινής την καταδίκη του φυγόδικου στην Ελλάδα για δωροδοκία ελληνικών κομμάτων το διάστημα 2004 έως 2007. Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, η υπεράσπιση του Μιχάλη Χριστοφοράκου υπέβαλε ήδη προσφυγή κατά του εντάλματος, καθώς ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, απορρίπτει την κατηγορία της δωροδοκίας που ενδέχεται αργότερα να επισύρει εις βάρος του αξιώσεις αποζημιώσεων στα αστικά δικαστήρια.

Η εκτέλεση του καταδικαστικού βουλεύματος, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, θα μπορούσε να καθυστερήσει, σε καμιά περίπτωση όμως να ματαιώσει την έκδοσή του στην Ελλάδα. Η εισαγγελία πάντως διαβεβαιώνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση.
 
Βουλή: Πύλη ελέγχου μεταλλικών αντικειμένων τοποθέτησε ο Μεϊμαράκης
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ε. Μεϊμαράκης ενδέχεται να μιλήσει τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια του σώματος, γ…
21.05.2013, 19:40
Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις Σαμαρά
«Ο κ. Σαμαράς όχι μόνο δεν πολεμάει την ανεργία, όπως υποκριτικά δηλώνει, αλλά, αντιθέτως, την διογκώνει, αφή…
21.05.2013, 17:57
Σε ενέργεια και φορολογική πολιτική θα εστιάσει η αυριανή Σύνοδος Κορυφής
Στην ενέργεια και στη φορολογική πολιτική θα εστιάσει η Σύνοδος Κορυφής της 22ας Μαΐου, στο πλαίσιο των προσπα…
21.05.2013, 17:44
Ομόφωνο «όχι» της Επιτροπής της Βουλής στην άρση ασυλίας Κανέλλη – Δούρου
Από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.
21.05.2013, 16:46
Αντιπαράθεσης συνέχεια ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό
Βαθύτατα εκτεθειμένος για τη σημερινή του στήριξη στο αντιρατσιστικό νομομοσχεδιο βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με…
21.05.2013, 16:19
Μετωπική Σοσιαλιστικής Διεθνούς με SPD - ανοιχτή επιστολή Παπανδρέου
Ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προσκλήθηκε να παραστεί στην επέτειο των 150 χρόνων από την ίδρυση του SPD αλλά δεν…
21.05.2013, 16:02
Σαμαράς: Με εξωστρέφεια και επενδύσεις θα νικήσουμε την ανεργία (upd)
«Θα νικήσουμε την ανεργία που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου» δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον …
21.05.2013, 15:34
Σαμαράς: Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά εκεί που της αξίζει
Αυτό είπε προσερχόμενος στον Προεδρικό Μέγαρο όπου ενημερώνει τον κ. Παπούλια για τα αποτελέσματα των ταξιδιών…
21.05.2013, 15:14
Oλοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά με τον Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής της Gazprom
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
21.05.2013, 15:08
Αθανασίου: Η Ελλάδα έχει επαρκές «οπλοστάσιο» να πολεμήσει την ξενοφοβία και το ρατσισμό
Η Ελλάδα έχει το πλαίσιο κι επαρκές «οπλοστάσιο» για να “πολεμήσει” την ξενοφοβία και το ρατσισμό δήλωσε στο Σ…
21.05.2013, 13:51

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

Frantzi Amvrosiou Kasomouli to Falirou between cross-roads Kallirrois and cross-roads Siggrou Andr. Ave no parking, one right lane blocked

Μποτιλιάρισμα

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΤΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΛΙΜΟΥ (προς αποσυμφόρηση)