Η μεγάλη μάχη των πολιτικών αρχηγών

Όλα είναι έτοιμα για την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών, που θα πραγματοποιηθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 8μμ, και αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο ώρες.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΣΚΑΪ. gr (εικόνα) και από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. (ήχος) και  μαγνητοσκοπημένη από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ στις 01:00.

Μέχρι τις 19:30 είχε ολοκληρωθεί η άφιξη των έξι δημοσιογράφων οι οποίοι μετέβησαν στην ειδική αίθουσα που έχει διαμορφωθεί, ενώ γύρω στις 19:45 οι δημοσιογράφοι μαζί με τη συντονίστρια Μαρία Χούκλη κατευθύνθηκαν προς το στούντιο που θα γίνει η τηλεμαχία.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς πρώτος έφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης συνοδευόταν από την επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κα Νίκη Τζαβέλα.  Τελευταία έφτασε η ΓΓ του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.

Ερωτήσεις θα υποβάλουν από το ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη, από το Mega η Όλγα Τρέμη, από τον ΑΝΤ1 ο Νίκος Ευαγγελάτος, από το Alter ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ και από το Star ο Αιμίλιος Λιάτσος.

Οι θεματικές ενότητες θα είναι 6, για λόγους ισορροπίας μεταξύ των δημοσιογράφων.

Κάθε ερώτηση θα διατυπώνεται σε 30'', ενώ ο πολιτικός αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 90'' για να απαντήσει.

Η διευκρινιστική ερώτηση θα γίνεται εντός 30'' και η απάντηση θα δίδεται σε 1 λεπτό.

Οι θεματικές ενότητες είναι:

α) Ευρωπαϊκή Ένωση και Εξωτερική πολιτική
β) Οικονομία και Ανάπτυξη
γ) Κοινωνική πολιτική και εργασιακά ζητήματα
δ) Παιδεία
ε) Περιβάλλον
στ) Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση 

Σχολιάζοντας στο ΣΚΑΪ 100,3 το επικείμενο debate ο αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Μενέλαος Γκίβαλος, τόνισε ότι στο debate γίνονται ασύμβατοι μονόλογοι, επισημαίνοντας ότι ο διάλογος θα είναι τόσο προκατασκευασμένος, που δεν πρόκειται να προκύψει κάτι σημαντικό.

Είπε επίσης, ότι σκοπός των πολιτικών αρχηγών δεν είναι να κερδίσουν, αλλά να μη χάσουν.

Αναφερόμενος στην πτώση της αριστεράς, εξήγησε ότι έδειξε περιθωριακό ρόλο στον πολιτική στρατηγική, με αποτέλεσμα να απομακρύνει τον κόσμο της. Ακόμα είπε ότι οι ψηφοφόροι της αριστεράς εμφανίζουν στις δημοσκοπήσεις μεγαλύτερο ποσοστό αποχής, από ότι οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων.

Για τους Οικολόγους – Πράσινους, τόνισε ότι ένας από τους λόγους που οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν να αυξάνουν το ποσοστό τους, είναι γιατί δεν απαρτίζονται από επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά από νέα πρόσωπα.

Ο κ. Γκίβαλος τόνισε ότι εξαιρετικά κρίσιμη θα είναι η επόμενη εβδομάδα, κατά την οποία θα κριθούν πολλά.
Πηγή: skai.gr