Στα ίχνη του "Ρόκο"

Πολύ κοντά στο άνοιγμα του λογαριασμού "Ρόκος", ενός λογαριασμού κλειδί για την υπόθεση της Siemens, βρίσκεται η ελληνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο πληρεξούσιος του ελληνικού δημοσίου στην Ελβετία πήρε θετική απάντηση από τις ελβετικές αρχές σχετικά με τον άνοιγμα του.

Ωστόσο, ο πληρεξούσιος του φυσικού προσώπου στον οποίο ανήκει ο λογαριασμός έκανε έφεση και η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό σε 15 με 20 ημέρες.

Ένας από τους λόγους της έφεσης είναι το γεγονός ότι η ελληνική εισαγγελία δεν είχε προσδιορίσει το κατά πόσο ήταν δωροαποδέκτης ο κάτοχος του λογαριασμού Ρόκο.

Σε πολιτικό επίπεδο, σφοδρή αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ ότι το ελληνικό δημόσιο που παρίσταται ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση της Siemens κάνει αναφορά σε χρηματισμό των δυο μεγάλων κομμάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι δεν έχει καμία πολιτική διάσταση η παράσταση πολιτικής αγωγής και πρόσθεσε ότι το έγγραφο έχει νομικό περιεχόμενο.

Ο Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι με το κλείσιμο της Βουλής ο κ. Καραμανλής εκτός από την παραγραφή των σκανδάλων ζημίωσε και τα συμφέροντα του δημοσίου.

Την ίδια ώρα, πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Δικαιοσύνης, με αφορμή την ανακοίνωση του Ντίνου Ρόβλια, ότι ο ανακριτής στην υπόθεση της Siemens βρίσκεται υπό πειθαρχική ομηρία.

Απαντώντας, ο υπουργός Νίκος Δένδιας είπε ότι ουδεμία πειθαρχική έρευνα και ουδέν πειθαρχικό ζήτημα υφίσταται για τον ανακριτή.
Πηγή: Ρεπορτάζ Τάσος Τέλλογλου