Κλείσιμο

Αντιπαράθεση για Παυλίδη

Την αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης προκάλεσε η υπόθεση Παυλίδη, μετά και την απόρριψη από την Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης για την άσκηση δίωξης εναντίον του.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών με βουλευτές όλων των κομμάτων να επισημαίνουν την ανάγκη αλλαγής του.

Στην υπόθεση Παυλίδη υπάρχει πολιτικό ζήτημα ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος.
Πρόσθεσε ότι ο κ. Παυλίδης οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις στο κόμμα του.

Να τελειώνουμε με ό,τι ταλαιπωρεί την χώρα και να θέσουμε σε λειτουργία τους θεσμούς της διαφάνειας, δήλωσε στο σταθμό μας ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Φώτης Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις και η υπόθεση χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Τόνισε πως αν ο κ. Παυλίδης δεν ήταν πρώην υπουργός - κατά 99% - θα του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη.

Πρότεινε επίσης πολιτική συμφωνία και αυτοδέσμευση των κομμάτων, να οδηγούνται παρόμοιες υποθέσεις στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο, του οποίου οι δικαστές θα διορίζονται με κλήρωση.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος μέσω του ΣΚΑΪ κατηγόρησε τα κόμματα για δημαγωγία καθώς όπως είπε, δεν άλλαξαν τα νόμο στις δύο αναθεωρήσεις του Συντάγματος και παραπέμπουν για μετά το 2013.

Παράλληλα έκανε λόγο για παρακμή του πολιτικού συστήματος με ευθύνη τόσο των κομμάτων όσο και της κοινωνίας σε μια μεταβατική και ιστορικής σημασίας περίοδο. 

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης σε εμβόλιμη συνεδρίαση θα συζητηθεί το αίτημα που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την διενέργεια δεύτερης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη.

Αφορά τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου και του εφοπλιστή Γιώργου Σπανού για την γραμμή της Δωδεκανήσου.

Ο πρώην υπουργός Αιγαίου θα ελεγχθεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ. 

"Η κυβέρνηση δε θα συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία μεθοδευμένης γελοιοποίησης της δικαιοσύνης" σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντωναρος.
Πηγή: skai.gr