Κλείσιμο

Νέα κλήση μαρτύρων θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ

Τρία σκοτεινά σημεία εντοπίζει το ΠΑΣΟΚ μέσα από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Τράπεζας της Ελλάδας για την κίνηση των λογαριασμών της οικογένειας Παυλίδη και του εφοπλιστή Φώτη Μανούση.

Ως εκ τούτου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει νέα κλήση μαρτύρων, κατά τη απογευματινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει και πάλι την κλήτευση του Αναστάσιου Παυλίδη, αδελφού του πρώην υπουργού, για να δώσει εξηγήσεις για διάφορες καταθέσεις ποσών που υπάρχουν στο λογαριασμό του.

Επίσης θα ζητήσει να καταθέσει στην επιτροπή ο Κλέαρχος Ρούτσης, ο οποίος φέρεται στο διάστημα από το 2002 ως το 2008 να έχει καταθέσει τμηματικά στο λογαριασμό του Αναστάσιου Παυλίδη, 324.000 ευρώ. Ο κ. Ρούτσης εμφανίζεται να έχει κατασκευαστική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει λιμενικά έργα. src=/upload_files/Image/Grafika


Ταυτόχρονα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εντοπίζουν ότι το διάστημα που ο πρώην υπουργός έχει αναφέρει ότι έχει δώσει 63.000 ευρώ για επισκευές στο διαμέρισμα της κόρης του, ένα ισόποσο ποσό εκταμιεύεται σταδιακά πάλι από το λογαριασμό του Αναστάσιου Παυλίδη.

Στη συνεδρίαση θα εξεταστεί επίσης το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην υπουργού Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι δεν εντοπίζεται κανένα ποσό στους λογαριασμούς της οικογένειας Παυλίδη από τον εφοπλιστή Μανούση, αν και σε λογαριασμό της εταιρείας του υπάρχει ανάληψη ποσού 100.000 ευρώ χωρίς να φαίνεται ο παραλήπτης.
Πηγή: skai.gr