Σούρλας: Επιτέλους σοβαρότητα

"Η Δικαιοσύνη υφίσταται τα πάνδεινα" εκτίμησε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας κ. Γιώργος Σούρλας (φωτό)  και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να επιδείξει σοβαρότητα απέναντι σε ένα θεσμό που τραυματίζεται καθημερινά εξαιτίας της επιπολαιότητας και της πολιτικής σκοπιμότητας. "Πώς ο πολίτης θα εμπιστευτεί τον δικαστή, όταν ακούει ότι αυτός μεροληπτεί;", διερωτήθηκε ο κ. Σούρλας και επισήμανε ότι εάν πιστεύουμε ότι οι θεσμοί δε λειτουργούν καλά, αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το νομοθετικό πλαίσιο.

Ο κ. Σούρλας τάχθηκε υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης όλων των υποθέσεων και τόνισε ότι όταν αποκαλύπτονται φαινόμενα διαφθοράς, οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να απομακρύνονται έως ότου η υπόθεση διαλευκανθεί πλήρως. "Οι απατεώνες και οι ανεπαρκείς δεν έχουν θέση στις κορυφές των κομμάτων και σε αυτό οι αρχηγοί των κομμάτων θα πρέπει να είναι αμείλικτοι. Επιπλέον, οι ηγεσίες των κομμάτων θα πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορές και να κάνουν προσεκτικότερες επιλογές".

Αναφερόμενος στην υπόθεση Παυλίδη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής αναγνώρισε ότι η υπόθεση θα έπρεπε να είχε διερευνηθεί νωρίτερα, καθώς και ότι ο πρώην υπουργός Αιγαίου φέρει ευθύνες, ωστόσο εκτίμησε ότι η υπόθεση εμπίμπει σε κομματικές αντιπαραθέσεις, καθώς όπως είπε "μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο κ. Παυλίδης τα πήρε".

Καταλήγοντας, ο κ. Σούρλας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει, αναγνώρισε ότι ο χειρισμός των θεμάτων δεν είναι εύκολος, αφού – όπως είπε – "η σκανδαλολογία μας έχει πνίξει" και τόνισε ότι θα πρέπει άπαντες να αφήσουμε την κριτική και να κάνουμε την αυτοκριτική μας.
Πηγή: skai.gr