Πόλωση για το Βατοπέδιο

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά να μην αποστείλει τη δικογραφία για την υπόθεση Βατοπεδίου στη Βουλή κρίνοντας ότι δεν διπαιστώνονται ευθύνες πολιτικών.

Δικαστικό πραξικόπημα χαρακτήρισε τη στάση του κ. Σανίδα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ την πειθαρχική δίωξη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας.

Δε μας ξαφνιάζει η νέα παρέμβασή του κ. Σανιδά να μη σταλούν οι δικογραφίες στη Βουλή, ούτε μας εκπλήσσει η υποκρισία του δικομματισμού, για δήθεν ανεξάρτητη και ακομμάτιστη δικαιοσύνη σχολίασε το ΚΚΕ .

Για κλίμα σήψης έκανε λόγο ο Αλέκος Αλαβάνος λέγοντας χαρακτηριστικά πως ανώτατοι δικαστικοί κάνουν πολιτική και πολιτικοί κάνουν τους δικαστές. Ο κ. Αλαβάνος άσκησε κριτική και στα δύο μεγάλα κόμματα αναφορικά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησε ορθά στο πλαίσιο των καθηκόντων του, τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Κυριάκος Καρούτσος .

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
Την ίδια ώρα, κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης και το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Ραγκούση μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δελτίο ότι προβλέπονται νέες παραιτήσεις εισαγγελέων εάν δεν έρθει ο φάκελος του Βατοπεδίου στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του ο Ν. Δένδιας αναφέρει: Ομολογώ ότι με ιδιαίτερη έκπληξη άκουσα το ΠΑΣΟΚ, δια του Γραμματέα του Εθνικού του Συμβουλίου, να προαναγγέλλει παραιτήσεις εισαγγελικών λειτουργών. Εδώ πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό σημαίνει μόνο δυο πράγματα: είτε προτροπή είτε απειλή. Και στις δυο περιπτώσεις είναι βαρύτατο θεσμικό ατόπημα και είναι το δεύτερο μετά τη γνωστή επιστολή Ρέππα. Παρακαλώ και πάλι: προσοχή στη Δικαιοσύνη, απόσταση από τη Δικαιοσύνη, σεβασμό στη Δικαιοσύνη.





Πηγή: Τελευταία ενημέρωση: 22:00