Συντάξεις και πολιτικός κομπογιαννιτισμός

“Αυταί είναι αι αντίληψεις σας, ότι άμα λέγομεν ψέματα θα γελάσουμε τους 'κουτόφραγκους'”
Ελευθέριος Βενιζέλος

“Aυτές είναι οι απόψεις μου, κι αν δεν σας αρέσουν έχω κι άλλες'”
Γκράουτσο Μάρξ


Τους σταθμούς και τα κανάλια (μηδέ του ΣΚΑΪ εξαιρουμένου) πήρε σβάρνα τις προηγούμενες μέρες ο Νίκος (“είμαι η συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ”) Φίλης για να αναπτύξει το μεγαλοφυές σχέδιο του για μονομερή ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις. Μην μπερδεύεστε. Πρόκειται για τον ίδιο Νίκο Φίλη που ψήφισε την κύρωση των περικοπών στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολογήτου. Είναι απαράλλαχτη η νοσηρή νοοτροπία του πρώτου εξαμήνου του 2015 τις συνέπειες της οποίας πληρώνουμε πανάκριβα, και δυστυχώς θα πληρώνουμε πανάκριβα για πολύ (μα πολύ) καιρό ακόμα.

Κι όταν ακούς το Φίλη και τους συντρόφους του σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να ξεδιπλώνουν -αυτάρεσκα μάλιστα!- τον πολιτικό κομπογιαννιτισμό τους στις πλάτες του πολύπαθου κοινωνικού σώματος και να διαφημίζουν ανερυθρίαστα την αναξιοπιστία τους δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς πώς είναι δυνατόν οι επάρατοι θεσμοί να μην μας έχουν στο μικροσκόπιο έως τη Δευτέρα Παρουσία (έως το 2060 για να μην υπερβάλουμε). Πώς είναι δυνατόν να μας εμπιστευτούν και να χαλαρώσουν λίγο το βρόχο των μέτρων όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι λίγο “να γυρίσουν την πλάτη” θα αρχίσει το ξήλωμά τους από τους μαθητευόμενους κυβερνητικούς ράφτες...



Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός την υπογραφή σου και κάτι άλλο πρέπει να προσέχεις που τα βάζεις, ειδεμή πρέπει να αναλαμβάνεις με παρρησία τις ευθύνες. Εάν η κυβέρνηση συν τω χρόνω μπορεί να αναστρέψει αυτό το -διαρθρωτικό θυμίζουμε- μέτρο για τις συντάξεις, όπως και επαχθή μέτρα της 21ης Ιουνίου για τα οποία στο γκουβέρνο πανηγυρίζουν στα Ζάππεια, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με επίδειξη συνέπειας, όχι με κουτοπονηριές. Φευ, οι “κουτόφραγκοι” δεν είναι οι σανοφάγοι, αξιοπιστία απαιτούν. 

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται ψηφίζοντας και ψηφίζουν διαμαρτυρόμενοι, νομίζοντας ότι κάνουν αντίσταση εκ τους ασφαλούς σε βάρος του αφελούς. Ας βάλουν χαλινό στην υποκρισία και τον οπορτουνισμό τους. Το σημαντικότερο· ας μην επιδεικνύουν τόσο πληθωριστικά τη δήθεν αριστεροσύνη τους, γιατί βλάπτει την οικονομική υγεία και την προκοπή του τόπου. Κάλλιο να εκτονώνονται αμπελοφιλοσοφώντας και ασκώντας ανώδυνη εσωκομματική αντιπολίτευση. 

Ο Νίκος Φίλης θα λέγαμε ότι αυτολανσάρεται ως η συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι 53 (plus, minus, θα σάς γελάσω για τα νούμερα). Ορθώς. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Απολύτως ασυνείδητος.


Πηγή: Στέλιος Κάνδιας
TAGS: θεσμοί