Κλείσιμο

Γ. Μιχελάκης: Εμμένει στη θέση της για την υπογραφή η ΝΔ

Στις πέντε θεσμικές και «πλήρεις» ενέργειες, με τις οποίες έχει δημοσίως δεσμευτεί ο Αντώνης Σαμαράς στην συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, εμμένει η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από πλευράς Βρυξελλών.

Όπως δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης «δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω στο θέμα της υπογραφής που ζητείται από τον κ. Σαμαρά».

Όσον αφορά το αίτημα από πλευράς ΕΕ για την υπογραφή Σαμαρά, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι δεν έχει υποβληθεί κάτι τέτοιο.

Για τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι ισχύει το πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα ειδικότερα που συμφωνήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ με τους συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με το πλαίσιο αρχών, η κυβέρνηση έχει αποστολή την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τη διεξαγωγή των εκλογών, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι ο κ. Βενιζέλος, που γνώριζε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση του PSI, συμφώνησε σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

«Αν η διαδικασία καθυστερήσει, τότε θα το δούμε» είπε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος, όμως, ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν τίθεται θέμα μεγάλης παράτασης του βίου της, όπως προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Η διαπραγμάτευση για τα συνοδευτικά μέτρα της συμφωνίας θα γίνουν στα μέσα του 2012 και θα την κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γραπτές διαβεβαιώσεις από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, που είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup ζητάει την ίδια στιγμή ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο στο Λουξεμβούργο.

«Θέλουμε μια υπογραφή από αυτόν τον κύριο Σαμαρά…διαφορετικά οι Έλληνες δεν θα πάρουν χρήματα, σε καμία περίπτωση», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κές ντα Γιάγκερ.

Πηγή: skai.gr