Aυστραλία: Oι σταθμοί μετρό στην Βικτώρια παύουν να προβάλλουν το Sky News

Σταθμοί Μετρό στην πολιτεία της Βικτώρια στην Αυστραλία ξεκινούν «εμπάργκο» στο γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας Sky News, κατηγορώντας το μέσο ότι προωθεί την ρητορική μίσους μέσα από το πρόγραμμα του.

Αφορμή για το παραπάνω στάθηκε η επιλογή του καναλιού να φιλοξενήσει τηλεοπτικά τον Βlair Cottrell, ακροδεξιό πολιτικό με λερωμένο ποινικό μητρώο, σε μια συνέντευξη η οποία και δίχασε τους Αυστραλούς πολίτες.

Χθες 8/8 οι τοπικές αρχές της Βικτώρια ανακοίνωσαν ότι τα προγράμματα του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού δεν πρόκειται να μεταδοθούν ξανά από τηλεοπτικούς δέκτες εντός του σταθμού.
Χαρακτηριστικά η Υπουργός Μεταφορών Jacinta Allen, το μίσος και ο ρατσισμός δεν έχει θέση ούτε στις οθόνες μας, ούτε στην κοινωνία μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της συνέντευξης, η οποία και έγινε στο πλαίσιο της εκπομπής «Τhe Adam Giles Show» , o ακραίος πολιτικός έκανε λόγο για αναγκαιότητα μείωσης των μεταναστευτικών ροών στη χώρα, προάσπισης του λαού από ξενικές ιδεολογίες και επιστροφής στις παραδοσιακές αξίες.

Ο Cottrell έχει προβεί σε σειρά εξωφρενικών τοποθετήσεων, αφήνοντας άναυδη την πλειοψηφία της αυστραλιανής κοινωνίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άποψη ότι είναι θεμιτό τα σχολεία της χώρας να μιλούν στους μαθητές για την ζωή και το έργο του Αδόλφου Χίτλερ, του οποίου είναι φανερός υποστηρικτής.

Παράλληλα, έχει κατηγορηθεί για υποκίνηση ρατσιστικής βίας εις βάρος μουσουλμάνων, για ρατσιστική ρητορική αλλά και για εμπρησμούς και ληστείες.

Αμηχανία επικρατεί πάντως και στους «κόλπους» του μεγάλου τηλεοπτικού δικτύου, έπειτα του σάλου που πυροδότησε η επίμαχη συνέντευξη με τους ιθύνοντες του σταθμού να προβαίνουν μάλιστα σε προσωρινή διακοπή της προβολής του εν λόγω τηλεοπτικού talk show,γενικότερα.
Πηγή: SKAI.GR/BBC