ΕΣΗΕΑ: Η ρήξη κυβέρνησης, κομμάτων και ΜΜΕ, πλήττει την ελευθερία έκφρασης

Έκκληση στην Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τους επιχειρηματίες αλλά και σε κάθε Έλληνα πολίτη, να προστατεύσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία των Μέσων και των δημοσιογράφων, απευθύνει η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση  της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου (3 Μαίου) και σχολιάζοντας την αντιπαράθεση Μαξίμου με ΝΔ και τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΑ, μεταξύ άλλων επισημαίνεται: 

«Η αντιπαράθεση κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και Ομίλων που έχουν στην κατοχή τους ΜΜΕ, πλήττει την ελευθερία της έκφρασης και ενέχει τον κίνδυνο να περιορίσει το δικαίωμα του δημοσιογράφου για ελεύθερη και αντικειμενική γνώμη. Εάν όλοι αντιληφθούν το ρόλο που επιτελεί στην κοινωνία η ακηδεμόνευτη ερευνητική δημοσιογραφία, τότε μόνο η χώρα θα καταφέρει να ξεφύγει από την καθόλου τιμητική 74η θέση στην οποία βρίσκεται σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.

Αλλά κι εμείς οι ίδιοι οι λειτουργοί της ενημέρωσης οφείλουμε να τηρούμε τους Κανόνες Δεοντολογίας, αξιώνοντας και από τους ιδιοκτήτες να κάνουν το ίδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αξιοπιστίας των ΜΜΕ στη χώρα μας.

Κάνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τους επιχειρηματίες αλλά και σε κάθε Έλληνα πολίτη, να προστατεύσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία των Μέσων και των δημοσιογράφων, γιατί όταν οι λαοί στερούνται το βασικό δικαίωμα της ανεμπόδιστης πληροφόρησης, η ελευθερία περιορίζεται και η χώρα γίνεται ανίσχυρη.»
Πηγή: skai.gr