Σκύλος χάθηκε, έπεσε σε γκρεμό κι επέζησε χωρίς νερό και τροφή για 45 μέρες

Γεννημένος μαχητής είναι, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του, ’μπερ Γουίτινγκ ο 18 μηνών Σάντοου, και όχι άδικα αφού το νεαρό σκυλί ράτσας Σαρ- πέι κατάφερε όχι μόνο να επιζήσει μιας πτώσης από γκρεμό αλλά και να διατηρηθεί στη ζωή μένοντας παγιδευμένος σε βράχια χωρίς νερό και τροφή για τουλάχιστον 45 ημέρες.

Όλα συνέβησαν στο Ντόρσετ της Μεγάλης Βρετανίας όταν κατά την διάρκεια ενός περιπάτου στην ύπαιθρο ο σκυλάκος προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε απότομες πλαγιές, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ιδιαίτερα μεγάλο ύψος.

Η ’μπερ προσπαθούσε για μέρες να εντοπίσει την σορό του στο σημείο, θεωρώντας δεδομένο ότι ο Σάντοου θα ήταν αδύνατον να είναι ζωντανός μετά από τέτοια πτώση εντούτοις,  δεν κατάφερε να εντοπίσει το παραμικρό σημάδι του.

Κι όμως ο σκυλάκος όχι μόνο ήταν ζωντανός αλλά είχε γλυτώσει μόνο με ένα σπασμένο πόδι. 
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά  όμως ο τραυματισμένος Σάντοου έπρεπε πλέον να παλέψει για την επιβίωση του, μένοντας χωρίς τροφή και νερό για περισσότερο από ένα μήνα στα βράχια.
Όπως φαίνεται μάλιστα ο τυχερός στην ατυχία του Σάντοου κατανάλωνε βρύα και λειχήνες ενώ η υγρασία που δημιουργούσε η εξάτμιση του θαλασσινού νερού της περιοχής συνέβαλε στο να μην αφυδατωθεί ολοκληρωτικά. 

Ο σοβαρά υποσιτισμένος Σάντοου εντοπίστηκε κυριολεκτικά τυχαία όταν ένα ζευγάρι που λίγο καιρό μετά έκανε κανό στην περιοχή παρατήρησε την σκελετωμένη του φιγούρα να κινείται ανάμεσα στα βράχια.

Αφού κατάφεραν να τον προσεγγίσουν, απευθύνθηκαν στις αρμόδιες αρχές οι οποίες τον και ειδοποίησαν την ιδιοκτήτρια του, που φυσικά δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο πιστός της φίλος είχε σταθεί τόσο τυχερός.
Με πληροφορίες: DAILY MAIL