Κλείσιμο

Καλλυντικά αξίας 2,2 εκατομ. ευρώ έκλεψαν από διάσημο μακιγιέρ youtuber

Καλλυντικά αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων αποκάλυψε ότι του έκλεψαν ο διάσημος αμερικανός μακιγιέρ και youtuber Jeffree Star. Μεταξύ των κλοπιμαίων που εξαφανίστηκαν από την αποθήκη της εταιρείας του είναι σπάνια και ακυκλοφόρητα προϊόντα της εταιρείας καλλυντικών που διαθέτει.

Ο 33χρονος youtuber μοιράστηκε τις λεπτομέρειες της κλοπής σε βίντεο που δημοσίευσε την Τετάρτη στο YouTube, όταν ένα ακυκλοφόρητο προϊόν της εταιρείας του, ένα concealer (προϊόν που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για τις ατέλειες του προσώπου), ξεκίνησε να πωλείται στο διαδίκτυο το Σαββατοκύριακο.

Αποκάλυψε ότι οι δράστες μπήκαν στην αποθήκη του τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Μαρτίου, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια ομάδα επαγγελματιών η οποία έσπασε στη μονάδα του στο Λος Άντζελες.

Δήλωσε ότι η τοπική αστυνομία και το FBI διερευνούν το περιστατικό. Ανέφερε επίσης ότι οι ερευνητές πιστεύουν πως τα προϊόντα θα πωληθούν στη μαύρη αγορά.

Ο Jeffrey Lynn Steininger ξεκίνησε το δικό του εμπορικό σήμα ομορφιάς Jeffree Star Cosmetics το 2014. Είχε μια μεγάλη ηλεκτρονική βάση ακολούθων από τις μέρες του MySpace και σήμερα έχει πάνω από 14 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube.

Το περιοδικό Forbes ανέφερε ότι είναι ένας από τους υψηλότερα αμειβόμενους vloggers ομορφιάς στον κόσμο.

Η παγκόσμια βιομηχανία ομορφιάς αξίζει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και οι υπάλληλοι προειδοποιούν ολοένα και περισσότερο για τους κινδύνους των ανεξέλεγκτων πωλήσεων της μαύρης αγοράς.

Το FBI έχει προειδοποιήσει επίσης τους καταναλωτές για προϊόντα παραποίησης / απομίμησης, τα οποία έχουν εντοπιστεί και περιέχουν ουσίες όπως το αρσενικό που είναι επικίνδυνες για την υγεία.


Πηγή: skai.gr