Δώρο ζωής: Ο Ιαβέρης έδωσε ένα νεφρό για να σώσει το γιο του

Συμπεριφορά Ανθρώπου με το «Α» κεφαλαίο έδειξε ο εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς Τάσος Μαρκουΐζος, ευρύτερα γνωστός ως Ιαβέρης, ο οποίος έδωσε ένα του νεφρό για σώσει το γιο του.

Το 2014, ο γιος του Τάσου Μαρκουΐζου, Κωνσταντίνος, διαγνώστηκε ως νεφροπαθής και έκτοτε υποβάλλονταν συνεχώς σε αιμοκαθάρσεις. Την Παρασκευή ο Κωνσταντίνος έκανε ένα χειρουργείο όπου του μεταμοσχεύθηκε ένα νεφρό με δότη τον πατέρα του. Ο λόγος που δεν είχε γίνει νωρίτερα αυτή η διαδικασία, ήταν επειδή το μόσχευμα δεν θα γινόταν δεκτό από τον οργανισμό του επειδή ταλαιπωρούνταν συνεχώς από διάφορες λοιμώξεις που δεν επέτρεπαν την επέμβαση.

«Έκανα ό,τι θα έκανε κάθε γονιός» δήλωσε από την πλευρά του ο Ιαβέρης, ενώ κάλεσε τον κόσμο να γίνει δωρητής οργάνων. «Είναι μαγικό να βλέπεις τα όργανα να ξαναζούν σε έναν άλλον άνθρωπο» πρόσθεσε.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος από την πλευρά του, λίγο από πριν το χειρουργείο του, ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook που τον δείχνει να αγκαλιάζει τον πατέρα του, ενώ στη λεζάντα έγραψε δύο μόνο αλλά συγκινητικές λέξεις: «καλέ μου...».