Νεογέννητο κατάφερε να βγει ζωντανό μετά από επτά ώρες που ήταν θαμμένο

Οικογένεια μιας φυλής ινδιάνων στη Βραζιλία έθαψε ζωντανό ένα νεογέννητο το οποίο όμως κατάφερε να επιζήσει παρότι έμεινε θαμμένο για επτά ολόκληρες ώρες, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. 

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο της ταφής όταν ειδοποιήθηκε από μια νοσοκόμα που είδε να θάβουν το νεογέννητο κοριτσάκι, λίγο μετά τη γέννησή του, στο εθνικό πάρκο Σινγκού, εκεί όπου ζουν πολλές φυλές αυτοχθόνων στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο της δυτικής Βραζιλίας.

Αρχικά η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για παιδοκτονία ή αν η οικογένεια έθαψε το μωρό επειδή πίστευε ότι ήταν νεκρό, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πάουλο Ρομπέρτο ντο Πράντο.



Συμπλήρωσε ότι προς το παρόν έχει συλληφθεί η προγιαγιά του βρέφους, μέλος της φυλής Καμαγιούρα ενώ ανακρίνονται, με τη βοήθεια ανθρωπολόγων, ψυχολόγων και κρατικών φορέων αρμόδιων για τις φυλές αυτοχθόνων και τα άλλα μέλη της οικογένειας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη φυλή της οικογένειας, με τους αρμόδιους να προσπαθούν να προσδιορίσουν αν η υπόθεση συνδέεται με έθιμα της φυλής.

Ο ίδιος τόνισε ότι το μωρό είναι καλά στην υγεία του αν και πέρασε επτά ώρες θαμμένο και ότι μεταφέρθηκε στην Κουιάμπα, πρωτεύουσα της πολιτείας Μάτο Γκρόσο, όπου νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας νεογνών.



Η οικογένεια εξήγησε στην αστυνομία ότι το νεογέννητο έπεσε κάτω με το κεφάλι αφού η μητέρα του το γέννησε σε μια τουαλέτα, όμως οι αρχές αμφισβητούν αυτή την εκδοχή μιας και σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας ο πατέρας του αρνείται να το αναγνωρίσει και η μητέρα του είναι μόλις 15 ετών.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές δείχνει τους αστυνομικούς να σκάβουν στην άμμο για να σώσουν το νεογέννητο.



Πηγή: skai.gr