Το τελευταίο δώρο του Στήβεν Χόγκινγκ στην ανθρωπότητα

Τη στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι αποχαιρετούσαν τον σπουδαίο αστροφυσικό Στήβεν Χόκινγκ σε μία ιδιωτική τελετή στο Κέμπριτζ, ο θρυλικός επιστήμονας προσέφερε δωρεάν ένα πασχαλινό γεύμα αγάπης για να βοηθήσει τους άστεγους της πόλης.

Το γεύμα προετοιμάστηκε από εθελοντές της φιλανθρωπικής οργάνωσης FoodCycle, η οποία αναλαμβάνει συχνά να προσφέρει δωρεάν γεύματα σε όσους το έχουν ανάγκη και προσφέρθηκε από την οικογένεια Χόκινγκ το Σάββατο.

«Η Λούσι Χόκινγκ επικοινώνησε μαζί μου και μου ανέφερε ότι η οικογένεια θα επιθυμούσε να κάνει μία δωρεά, ώστε την ώρα της κηδείας του Στήβεν, κάποιοι άστεγοι να τρώνε ένα ζεστό πιάτο φαγητό προσφερόμενο από τον ίδιο», ανέφερε η εκπρόσωπος της FoodCycle, Άλεξ Κόλλις, σχολιάζοντας ότι βρίσκει τη συγκεκριμένη χειρονομία εξαιρετική και απολύτως ταιριαστή με την συμπάθεια που έτρεφε ο καθηγητής Χόκινγκ προς όλους όσοι έχουν περάσει μία δύσκολη ζωή.


Το γεύμα απήλαυσαν περίπου 50 άστεγοι στην εκκλησία Γουέσλεϊ, ενώ η τραπεζαρία είχε στολιστεί με λουλούδια και στα τραπέζια υπήρχε το μήνυμα:

«Το σημερινό γεύμα είναι δώρο από τον Στίβεν. Οικογένεια Χόκινγκ».
Πηγή: skai.gr