ΗΠΑ: Ο Μασκ διέγραψε τις σελίδες των Tesla και Space X από το Facebook!

Τον προκάλεσαν, και ο Έλον Μασκ το ‘πε και το ‘κανε: Διέγραψε τις σελίδες των Tesla και Space X από το Facebook, κάτι αδιανόητο στη μιντιακή εποχή μας!

Ο Μασκ, «ισχυρός άνδρας» των Space X, Tesla Motors, και συνιδρυτής του OpenAI, υποστήριξε μάλιστα ότι δεν γνώριζε καν ότι οι εταιρείες του είχαν σελίδες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης(!), και υποσχέθηκε ότι θα τις διέγραφε. Λίγο μετά, αμφότερες οι σελίδες εξαφανίστηκαν στο κυβερνοδιάστημα – και μαζί τους χάθηκαν για πάντα πάνω από 5 λάικ!

Τη διαγραφή προκάλεσε ένας διάλογος μεταξύ του Μασκ και του συνιδρυτή της εφαρμογής WhatsApp που κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να διαγράψουν τα προφίλ τους από το Facebook, λόγω της αποκάλυψης ότι η εταιρεία Cambridge Analytica απέσπασε τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατ. χρηστών από τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Με αυτή την αφορμή, από τους ακολούθους του στα κοινωνικά δίκτυα τον προκάλεσε: «Διαγράφεις τη σελίδα της SpaceX στο Facebook αν είσαι άνδρας;». Ο αμερικανός επιχειρηματίας δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόκληση, με τα γνωστά αποτελέσματα... 

Μάλιστα, ο Μασκ σε ένα τουίτ που έκανε φάνηκε να υπαινίσσεται ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί και το Instagram. «Το Instagram ανήκει στο Facebook» του είπε ένας άλλος ακόλουθός του, με τον επιχειρηματία να απαντάει ότι «η κατάσταση είναι οριακή. Η επιρροή του FB αργά αλλά σταθερά μεγαλώνει».
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ