Κλείσιμο

ΗΠΑ: Γέννησε κατεψυγμένο για 24 έτη έμβρυο - «Θα μπορούσε να είναι φίλη μου»

Ζωή σε ένα έμβρυο που καταψύχθηκε ένα χρόνο μετά τη γέννησή της έδωσε μια 25χρονη Αμερικανίδα στο Τενεσί, τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την οργάνωση National Embryo Donation Centre.

Το κοριτσάκι που γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2017, η Έμα Ρεν Γκίμπσον, είχε καταψυχθεί στις 14 Οκτωβρίου του 1992. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ της σύλληψης και της γέννησης ενός εμβρύου από τότε που ξεκίνησαν οι εξωσωματικές γονιμοποιήσεις. Μάλιστα το έμβρυο πιστεύεται ότι παρέμεινε κατεψυγμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο έμβρυο.

Όταν οι ευτυχείς γονείς έμαθαν για την ημερομηνία που γεννήθηκε το έμβρυο εξεπλάγησαν και συνειδητοποίησαν ότι το παιδί τους, θα μπορούσε να είναι φίλη τους, αν δεν είχε καταψυχθεί πριν από 24 χρόνια και είχε γεννηθεί κανονικά. 

«Απλώς ήθελα ένα μωρό. Δεν με νοιάζει αν πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ ή όχι», τόνισε η μητέρα της Έμα, Τίνα Γκίμπσον.

Έμβρυα σαν το συγκεκριμένο οι γιατροί τα χαρακτηρίζουν «χιονο-μωρά» εξαιτίας του χρονικού διαστήματος που παραμένουν στην κατάψυξη.

Η οργάνωση National Embryo Donation Centre ενθαρρύνει τα ζευγάρια που δεν θέλουν άλλα παιδιά να προσφέρουν τα έμβρυα που δεν επιθυμούν για να καταψύχονται ώστε να μπορέσουν να τα φέρουν στη ζωή άλλοι γονείς.
Πηγή: skai.gr