Οι γυναίκες που μίλησαν κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι Πρόσωπα της Χρονιάς του Time

Τις γυναίκες που «έσπασαν τη σιωπή» και κατήγγειλαν φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης τίμησε το αμερικανικό περιοδικό Time ως Πρόσωπα της Χρονιάς.

Στη μακρά λίστα περιλαμβάνονται διάσημες καλλιτέχνιδες όπως η ηθοποιός Άσλεϊ Τζαντ και η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, άσημες εργάτριες όπως η 42χρονη Ιζαμπέλ Πασκουάλ (ψευδώνυμο) από το Μεξικό, και επιφανείς επιστήμονες όπως η 26χρονη πρώην μηχανολόγος της Uber Σούζαν Φάουλερ, η οποία προκάλεσε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας με τις καταγγελίες της.

Στο αφιέρωμα του το Time προσπαθεί να καταδείξει ότι η σεξουαλική παρενόχληση επηρεάζει γυναίκες ανεξαρτήτως από το εάν είναι διάσημες ή άσημες, πλούσιες ή φτωχές, χωρίς γεωγραφικούς ή κοινωνικούς περιορισμούς.




Οι αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, που έχουν συγκλονίσει το Χόλιγουντ αλλά και την πολιτική σκηνή στις Ηνωμένες Πολιτείες, γέννησαν το κίνημα #MeToo (Κι Εγώ) στην κοινωνική δικτύωση.

Ο αρχισυντάκτης του «Time» Έντουαρντ Φέλζενθαλ χαρακτήρισε το κίνημα #MeToo ως «τη μεγαλύτερη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες», επισημαίνοντας ότι όλα άρχισαν χάρη στο κουράγιο ορισμένων γυναικών αλλά και ανδρών που αποφάσισαν να καταγγείλουν τους ανθρώπους που τους παρενόχλησαν ή τους κακοποίησαν.

Πρώτος επιλαχών για τον τίτλο του Προσώπου της Χρονιάς ήταν το πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, δεύτερος επιλαχών ήταν ο κινέζος ομόλογός του Σι Ζινπίνγκ ενώ τρίτος επιλέχθηκε ο Ρόμπερτ Μούλερ, ο ειδικός σύμβουλος που ερευνά τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Πηγή: skai.gr