Πρωτοποριακά μαθήματα επιστήμης και τεχνολογίας από το ίδρυμα Vodafone

Ένα μοναδικό 3D εκτυπωτή απέκτησε το 2ο Λύκειο Καλύμνου, χάρη στην εφευρετικότητα των μαθητών του.
Ο Ανδρέας Καρδούλιας και ο Νικόλας Καραφύλλης κατασκεύασαν τον τρισδιάστατο εκτυπωτή αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις δυνατότητες που τους παρείχε η σειρά πρωτοποριακών μαθημάτων επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών  «STEM EmpoweringYouth».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΔΟΥΛΙΑΣ

Μαθητής 2ου Λυκείου Καλύμνου

«Χρησιμοποιήσαμε διάφορα πράγματα από παλιούς εκτυπωτές, οπότε κάναμε κάτι σαν ανακύκλωση. Μπορεί να μπει στο εργαστήριο του σχολείου, όπου εκεί πέρα θα μπορούμε να εκτυπώσουμε διάφορα κομμάτια, να μας χρησιμεύσουν σε κάποιες κατασκευές φυσικής ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΦΥΛΛΗΣ

Μαθητής 2ου Λυκείου Καλύμνου

«Λιώνει πλαστικό και το εκτυπώνει σε διάφορα σχήματα που του δίνουμε εμείς εντολές να κάνει.»

Το «STEM Empowering Youth» υλοποιείται σε σχολεία της περιφέρειας από το Ίδρυμα Vodafone σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ScienceCommunication. 

Στόχος του είναι να ενθαρρύνει τον πειραματικό σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων εφαρμογών για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας. Η καθηγήτρια φυσικής του 2ου Λυκείου Καλύμνου, εξηγεί τι αποκόμισαν οι συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ
Καθηγήτρια Φυσικής 2ου Λυκείου Καλύμνου

«Πρώτον, πρακτικές δεξιότητες που η αλήθεια είναι σαν θεωρητικός φυσικός δεν είχα πάρα πολλές. Δεύτερον δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούμε όλοι οι καθηγητές φυσικής στην Κάλυμνο και τρίτον να δούμε πώς δουλεύουν και τα παιδιά σε ομάδες και μάλιστα σε ομάδες από διαφορετικά σχολεία και από διαφορετικές ηλικίες.»


Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου μαθημάτων με τη συμμετοχή  εκατοντάδων μαθητών από σχολεία των Δωδεκανήσων και της Δυτικής Θράκης, το Ίδρυμα Vodafone ετοιμάζεται για την υλοποίηση του επόμενου κύκλου «STEMEmpowering Youth» .


Πηγή: skai.gr