ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται ο Ο’ Τζέι Σίμπσον

Ο Ο’ Τζέι Σίμπσον είναι πιθανό ν’ αποφυλακιστεί ακόμη και αύριο από μία φυλακή στη Νεβάδα. Ο Σίμπσον είναι φυλακισμένος από το 2008, εκτίοντας ποινή μετά την καταδίκη του για ληστεία.

Ωστόσο, ο χρόνος και ο τόπος της αποφυλάκισης δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, καθώς οι αρχές θέλουν να αποφύγουν τα ΜΜΕ, ενώ είναι άγνωστα και τα προσωπικά του σχέδια για το μέλλον. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, θα ζήσει στη Φλόριντα. 

Ο 70χρονος Σίμπσον αποφυλακίζεται μετά την απόφαση που έλαβε αρμόδια επιτροπή αποφυλακίσεων στη Νεβάδα τον Ιούλιο κι αφού παρέμεινε φυλακισμένος για εννέα χρόνια.

Ο άλλοτε αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ηθοποιός και τηλεοπτική περσόνα είχε κριθεί αθώος, το 1995, για την ανθρωποκτονία της συζύγου του και του εραστή της, μετά από 13μηνη δίκη που μεταδιδόταν καθημερινά από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Αργότερα, άλλο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την υπόθεση, και διέταξε να καταβάλει 33,5 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων, ποσό που ως επί το πλείστον δεν έχει καταβληθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr