Οργισμένη Mισέλ Ομπάμα προς Τραμπ: Τι συμβαίνει με εσένα; (video)

«Τι συμβαίνει με εσένα;» ήταν το μήνυμα της Μισέλ Ομπάμα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Η τέως πρώτη κυρία των ΗΠΑ έβαλλε κατά του διαδόχου του συζύγου της στην ισχυρότερη πολιτική της παρέμβαση από τότε που εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο.

Μιλώντας σε μια διάσκεψη για την υγεία και τη διατροφή στην Ουάσιγκτον η Ομπάμα επιτέθηκε στον Τραμπ για την απόφασή του να ακυρώσει ένα από τα νομοθετήματα στα οποία άσκησε επιρροή για τη σύνταξή τους – τα μέτρα για τη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος πάγωσε τους κανονισμούς που θα μείωναν το νάτριο και θα εμπλούτιζαν τα γεύματα στα σχολεία με προϊόντα ολικής άλεσης.


«Μπορείτε να φανταστείτε γιατί κάποιος θέλει τα παιδιά σας να τρώνε βλακείες;» είπε χαρακτηριστικά στη διάσκεψη η Μισέλ Ομπάμα.

«Πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερη δουλειά, αλλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δεν αφήνουμε κανέναν να μας πάει πίσω… Γιατί το ερώτημα είναι, πού θα επιστρέψουμε;» διερωτήθηκε για τα σχολικά γεύματα. «Εδώ πρέπει πραγματικά να εξετάσουμε τα κίνητρα, ξέρετε», συνέχισε.

«Γιατί δεν θέλεις τα παιδιά μας να έχουν καλό φαγητό στο σχολείο; Τι συμβαίνει με εσένα;» τόνισε η Ομπάμα, ενώ το ακροατήριο τη χειροκροτούσε θερμά. Η 53χρονη κάλεσε τους γονείς να δραστηριοποιηθούν περισσότερο στο θέμα αυτό.

«Είναι απλό: όποιος το κάνει αυτό, δεν ενδιαφέρεται για το παιδί σας και πρέπει να απαιτήσουμε από όλους να ενδιαφερθούν για τα παιδιά... Είναι το μόνο που έχουμε. Πρέπει λοιπόν να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας, και κάθε εκλεγμένος σε αυτόν τον πλανήτη πρέπει να καταλάβει: Μην παίζετε με τα παιδιά μας. Μην το κάνετε» είπε.
Πηγή: skai.gr