Βρετανία: Ρώσος κροίσος χωρίζει & πληρώνει 453 εκατομμύρια διατροφή

Ένας πρώην έμπορος πετρελαίου και φυσικού αερίου θα καταβάλει στην πρώην σύζυγό του διατροφή ύψους 453 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με δικαστικές πηγές της Μεγάλης Βρετανίας που επικαλείται η Independent. Ο 61χρονος κροίσος από τον Καύκασο κατάφερε να κάνει μία τεράστια περιουσία τις περασμένες δεκαετίες, επιχειρώντας στην ρωσική αγορά ενέργειας.

Τώρα που χωρίζει, θα καταβάλει στη σύζυγό του το 41,5% της περιουσίας που αποκτήθηκε κατά την διάρκεια του γάμου τους.

Αρχικά ο επιχειρηματίας είχε εγείρει αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος είχε συνεισφέρει περισσότερο στα οικονομικά του σπιτιού από το έτερόν του ήμισυ, αλλά δύο εβδομάδες πριν την τελική ακρόαση, ανακοίνωσε πως δεν αμφισβητεί τις αξιώσεις της συζύγου του, για λόγους που παραμένουν ασαφείς, όπως μεταδίδει η Independent, επικαλούμενη την ίδια δικαστική πηγή.

Η διατροφή που αναμένεται να καταβληθεί στην πρώην σύζυγο, θα είναι η μεγαλύτερη που έχει εκδικαστεί ποτέ στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 2014, η Τζέιμι Κούπερ-Χον, πρώην σύζυγος του οικονομολόγου Σερ Κρις Χον, είχε πετύχει «συμβιβασμό» ύψους 330 εκατομμυρίων λιρών ενώ τρία χρόνια νωρίτερα, η Γκαλίνα Μπεσάροβα, πρώην σύζυγος του Ρώσου ολιγάρχη Μπόρις Μπερεζόφσκι, έβγαζε την βέρα της με αντάλλαγμα 220 εκατομμύρια λίρες.

Αν και τα στοιχεία του ζευγαριού δεν είναι για την ώρα γνωστά, ασφαλείς πηγές θέλουν την γυναίκα να γνωρίζει τον μεγιστάνα στη Μόσχα, το 1989, ενώ σπούδαζε. Τέσσερα χρόνια αργότερα οι δύο τους παντρεύτηκαν και έκαναν δύο παιδιά.

Το 1993 το ζευγάρι μετακόμισε στο Λονδίνο και, πριν πέντε χρόνια, ο άνδρας πούλησε τμηματικά τις μετοχές που είχε σε ρωσικό κολοσσό έναντι 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών.  Έναν χρόνο αργότερα αγόρασε στα παιδιά του δύο διαμερίσματα πολυτελείας αξίας 29 εκατομμυρίων και 7,2 εκατομμυρίων λιρών αντίστοιχα.

Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας