Αεροπορική εταιρεία διώχνει από πτήση της ολόκληρη οικογένεια (video)

Πρόβλημα με τις δημόσιες σχέσεις της αντιμετωπίζει η αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines μετά τους ισχυρισμούς μιας οικογένειας ότι εκδιώχθηκε από πτήση που κατευθυνόταν από το Μάουι της Χαβάης στο Λος Άντζελες.

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι εκδιώχθηκε από πτήση της επειδή επέμενε να κρατήσει την θέση που είχε πληρώσει και προοριζόταν για ένα από τα παιδιά της.

Το περιστατικό αν και έγινε στις 23 Απριλίου δεν γνωστοποιήθηκε παρά μόνο όταν δημοσιοποιήθηκε το αποκαλυπτικό βίντεο στο Youtube που έχει πάνω από τρία εκατομ. προβολές.

«Διαπράττετε ένα ομοσπονδιακό αδίκημα και θα φυλακιστείτε γι’ αυτό ενώ τα παιδιά σας θα πάνε σε ανάδοχη οικογένεια» ακούγεται να λέει στην οικογένεια ένα μέλος του πληρώματος.

Η αεροπορική εταιρεία με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι πρόκειται για ένα λυπηρό και ατυχές περιστατικό και ότι θα αποζημιώσει την οικογένεια.

«Ο στόχος της εταιρείας μας είναι να συνεργάζεται πάντα με τους πελάτες και να προσπαθεί να βρίσκει λύσεις στα ταξιδιωτικά τους θέματα. Αυτό δεν συνέβη σε αυτή την περίπτωση και ζητούμε συγγνώμη» πρόσθεσε στην ανακοίνωση.

Το νέο αυτό κρούσμα έρχεται λίγες ημέρες μετά την είδηση της εκδίωξης ενός επιβάτη από πτήση της United Airlines. Ο άτυχος επιβάτης της εταιρείας εγκατέλειψε τη δικαστική μάχη και συμβιβάστηκε όταν η εταιρεία του προσέφερε άγνωστο χρηματικό ποσό.

Το ιστορικό της εκδίωξης

Το βίντεο των οκτώ λεπτών δείχνει τον Μπράιαν Σίαρ να υποστηρίζει ότι έχει πληρώσει για το κάθισμα και τα μέλη του πληρώματος να προσπαθούν να τον πείσουν να το εγκαταλείψει, σε μια πτήση που ο κ. Σίαρ ισχυρίστηκε ότι είχε πληρότητα.

Ο κ. Σίαρ δήλωσε ότι είχε αρχικά κρατήσει το κάθισμα για τον μεγαλύτερο γιο του, ο οποίος τελικά πήρε μια άλλη πτήση νωρίτερα για να βεβαιωθεί ότι όλα του τα παιδιά θα είχαν θέση να κάτσουν.

Ένα μέλος του πληρώματος του είπε ότι μόνο ο μεγάλος γιος του μπορούσε να κάτσει στη θέση και ότι το μικρό τους παιδί δεν μπορούσε να κάτσει εκεί παρά την θέληση των γονιών του. 

Ο δυο ετών γιος του καθόταν σε ένα παιδικό κάθισμα, αλλά τα μέλη του πληρώματος επικαλούμενα τους κανονισμούς της Federal Aviation Administration (FAA) τους ανακοίνωσαν ότι το παιδί θα έπρεπε να καθίσει στην αγκαλιά ενός ενήλικα.

Σημειώνεται ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη συμβουλή της αμερικανικής εταιρείας Delta, η οποία συνιστά στους γονείς να μην κρατούν τα παιδιά στην αγκαλιά τους και να αγοράζουν μια θέση για αυτά ακόμα και αν είναι κάτω των δύο ετών και να χρησιμοποιούν ένα εγκεκριμένο παιδικό κάθισμα ασφαλείας.

Σε εκείνη τη φάση ένας από τους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας είπε τότε στον κ. Σίαρ «το αεροπλάνο δεν πρόκειται να κινηθεί αν δεν αφήσετε τη θέση, μπορούμε όλοι να καθόμαστε εδώ όλη τη νύχτα αν αυτό επιθυμείτε».

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σίαρ αργότερα υποχώρησε και συμφώνησε να κρατήσει το παιδί κατά τη διάρκεια της πτήσης, το πλήρωμα του είπε ότι αυτός και η οικογένειά του πρέπει να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο επειδή «το πήγαν πολύ μακριά».

Η οικογένεια τελικά έφυγε από την πτήση και ο κ. Σίαρ είπε ότι οι θέσεις τους κατελήφθησαν από τέσσερις άλλους επιβάτες που περίμεναν με εισιτήρια στα χέρια.

Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μπαζιάνα