Γερμανίδα δεν θα μάθει ποτέ τα στοιχεία του «συνοδού» που την άφησε έγκυο

Νομικό αγώνα προκειμένου να βρει το όνομα του ανδρός που την άφησε έγκυο ξεκίνησε μια γερμανίδα κοντά στον Μόναχο της Γερμανίας που τώρα έχει έναν επτάχρονο γιο που χρήζει «πατρικής μέριμνας». 

Η γυναίκα το 2010 πέρασε τρία βράδια μαζί με τον άγνωστο συνοδό σε ξενοδοχείο στην πόλη Χάλλε και ξεκίνησε νομικό αγώνα για να μάθει τα στοιχεία του άνδρα και να του ζητήσει «διατροφή» για το γιο τους.

Το δικαστήριο του Μονάχου όμως αποφάσισε πως η ισχύς του δικαιώματος του άγνωστου συνοδού να προστατεύσει την προσωπική του ζωή δεν αντισταθμίζεται από το αίτημα της γυναίκας για την οικονομική συνδρομή του πατέρα στα έξοδα του παιδιού.

Η γυναίκα ήξερε τον άνδρα με το ψευδώνυμο Μάικλ αλλά εκείνη την περίοδο στο ξενοδοχείο υπήρχαν άλλοι τρεις άνδρες με το ίδιο όνομα.

Η απόφαση του δικαστηρίου τονίζει ότι ο κάθε ένας από αυτούς τους τέσσερις άνδρες με το όνομα Μάικλ έχει το δικαίωμα να ελέγχει τα δικά του προσωπικά δεδομένα και να προστατεύει το γάμο του και την οικογένειά του.

Η έλλειψη στοιχείων από πλευράς της γυναίκας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδοθούν ευθύνες σε κάποιον τυχαίο άνδρα σύμφωνα με το δικαστήριο. 

Σημειώνεται ότι η γερμανική νομοθεσία περί απορρήτου είναι από τις πιο αυστηρές στην Ευρώπη και αυτό οφείλεται στην παρεμβατική εποπτεία των ναζί που αποτελούσε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γερμανών πολιτών. 
Πηγή: skai.gr