Βρετανία: Κινδύνευσε από λοίμωξη ο Έλτον Τζον

Ο διάσημος συνθέτης και τραγουδιστής της ποπ Έλτον Τζον υποχρεώθηκε να περάσει δύο ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας έχοντας προσβληθεί από «δυνητικά θανατηφόρα» βακτηριακή λοίμωξη, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.

Ο 70χρονος Βρετανός καλλιτέχνης προσβλήθηκε από τον ιό ενώ περιόδευε στη νότια Αμερική. Αισθάνθηκε «βίαιη αδιαθεσία» ενώ πετούσε από το Σαντιάγο της Χιλής πίσω στη Βρετανία και μόλις έφτασε στο Λονδίνο οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Μετά από «εκτεταμένη» νοσηλεία του έλαβε εξιτήριο το περασμένο Σάββατο, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Παρόλα αυτά υποχρεώθηκε να ακυρώσει προγραμματισμένες για τις επόμενες εβδομάδες συναυλίες του στο Λας Βέγκας και στην Καλιφόρνια.

«Λοιμώξεις αυτής της φύσης είναι σπάνιες και δυνητικά θανατηφόρες. Ευτυχώς, η ιατρική ομάδα του Έλτον διαπίστωσε τη λοίμωξη γρήγορα και την αντιμετώπισε επιτυχώς. Αναμένεται να αναρρώσει πλήρως», ανέφερε δήλωση εκ μέρους του καλλιτέχνη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ο ίδιος δήλωσε «εξαιρετικά ευγνώμων» στους γιατρούς του.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο