Διάσημοι καλλιτέχνες «σφάζονται» για τη νέα φωνή του Χόκινγκ (video)

Εκτός από την ιδιοφυΐα του και τις συχνά τολμηρές θεωρίες του για τις μαύρες τρύπες, «το Σύμπαν και τα πάντα»,  ο θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ είναι συνδεδεμένος και με ένα ακόμα χαρακτηριστικό που δεν είναι ακριβώς δικό του: την τεχνητή φωνή του.

Για περισσότερο από 20 χρόνια, ο Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μιλούσε με την ίδια «ηλεκτρονική φωνή» των υπολογιστών που διαβάζουν τα κείμενα και τις αδιόρατες κινήσεις των ματιών του. 

Ωστόσο στις 24 Μαρτίου αποφάσισε να αντικαταστήσει την παλιά του φωνή με μία νέα χροιά, περνώντας από «κάστινγκ« διάσημους ηθοποιούς, καλλιτέχνες και επιστήμονες, στο πλαίσιο ενός χιουμοριστικού βίντεο για λογαριασμό της φιλανθρωπικής δράσης Comic Relief.

Στο βίντεο, ο Λίαμ Νίσον, η Κάιλι Μινόγκ, o Γκόρντον Ράμσι, και πλήθος ακόμη διάσημων περνούν από οντισιόν, προσπαθώντας να πείσουν τον θεωρητικό φυσικό ότι η φωνή τους είναι ιδανική για τον ίδιο.



Το 1963, ο Χώκινγκ είχε διαγνωστεί με ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) στα 21 του και οι γιατροί του έδιναν μόνο λίγα χρόνια ζωής. Παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις ωστόσο, ο Χόκινγκ ξεπέρασε κάθε προσδοκία έχοντας ήδη συμπληρώσει 75 χρόνια ζωής.

Αν και οι κινητικές του δυνατότητες μειώθηκαν ραγδαία και καθηλώθηκε στο αναπηρικό καροτσάκι, ο Χόκινγκ διατήρησε την ικανότητα της ομιλίας. Όμως το 1985, μία βαριά πνευμονία ανάγκασε τους γιατρούς να προβούν σε τραχειοτομή , που του έσωσε μεν την ζωή αλλά του στοίχισε για πάντα τη φωνή του.
Πηγή: skai.gr