Τετράχρονος συνεργάζεται με τη Siri και σώζει τη μητέρα του

Ένα τετράχρονο αγόρι έσωσε τη ζωή της αναίσθητης μητέρας του, μιλώντας με τη Siri του iPhone της, που συνέδεσε το παιδάκι με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά της μαμάς του για να ανοίξει με το δακτυλικό της αποτύπωμα το κινητό, ζήτησε από την αυτοματοποιημένη, φωνητική υπηρεσία να καλέσει τις πρώτες βοήθειες.

Νοσοκόμοι και αστυνομικοί κατέφτασαν στο σπίτι της οικογένειας παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες στην μητέρα του Ρόμαν, που βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου. 

Όπως ακούμε στο ηχητικό απόσπασμα, το παιδάκι νόμιζε πως η μαμά του είναι νεκρή επειδή «έχει κλειστά τα μάτια της και δεν αναπνέει».



Την ώρα του περιστατικού στο σπίτι στο Κίνλεϊ του δυτικού Λονδίνου, βρίσκονταν επίσης ο δίδυμος αδερφός του Ρόμαν και το μικρότερο αδερφάκι τους.

«Η κλήση του Ρόμαν μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά μας πως να καλούν την αστυνομία και τις υπόλοιπες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν απαιτείται», σχολίαζε αργότερα η Άντε Αντελέκαν της μητροπολιτικής αστυνομίας.

Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας