«Σώπασε» ο λογαριασμός της μικρής από το Χαλέπι που αφύπνιζε με τα tweet της

«Σώπασε» την Κυριακή σύμφωνα με το BBC ο λογαριασμός της επτάχρονης Αλαμπέντ Μπανά από το Χαλέπι η οποία μέσω του Twitter ενημέρωνε για την κατάσταση στην πληγείσα περιοχή και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Δεν έχει διευκρινιστεί γιατί το μικρό κοριτσάκι σώπασε αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επίθεση του στρατού στην περιοχή εκφράζονται φόβοι από τους χρήστες του twitter και της διαδικτυακής κοινότητας ότι κάτι κακό έχει συμβεί στην ίδια και την οικογένειά της.

Η μητέρα της Αλαμαπέντ, λίγο πριν «σωπάσει» ο λογαριασμός τους στο twitter έγραψε: «Είμαστε σίγουροι πως ο στρατός μας έχει αιχμαλωτίσει αυτή τη στιγμή. Θα ειδωθούμε κάποια άλλη στιγμή αγαπητέ κόσμε. Αντίο. – Φατεμάχ».

Η μικρή Αλαμπέντ χρησιμοποιούσε το λογαριασμό που είχε δημιουργήσει μαζί με τη μητέρα της για να αναρτά φωτογραφίες από τα κατεστραμμένα κτίρια της πόλης αλλά και φωτογραφικά στιγμιότυπα της ίδιας στο σπίτι της.

Έγραφε στα αγγλικά και αυτός ήταν ο λόγος που κατάφερε να αποκτήσει χιλιάδες followers που καθημερινά έμπαιναν στο προφίλ της για να ενημερωθούν για την κατάσταση στο Χαλέπι.

Τα tweets της έδιναν μια άλλη παιδική και αθώα αλλά παράλληλα ανθρώπινη και τόσο αληθινή οπτική σε σχέση με την εξάχρονη σύρραξη που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει εξαναγκάσει πολλούς να εγκαταλείψουν τη Συρία.

Πριν από λίγο καιρό η μητέρα της Αλαμπέντ, όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Reuters το σκοπό της δήλωσε: «Είναι μια προσπάθεια να δείξουμε στους ανθρώπους πως ζούμε προκειμένου να κινητοποιηθούν. Μπορούμε να αποτυπώνουμε με τα tweets μας τις σκέψεις μας».
Πηγή: Eπιμέλεια: Ιωάννα Μπαζιάνα - skai.gr