HΠΑ: Παραιτήθηκε η δήμαρχος που γέλασε με την «πίθηκο με τακούνια», Μισέλ Ομπάμα

Παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της η δήμαρχος Μπέβερλι Γουέιλινγκ της πόλης Clay της Δυτικής Βιρτζίνια μετά την αντίφαση στην οποία υπέπεσε για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε για την Μισέλ Ομπάμα.

Η κα Γουέιλινγκ φέρεται να έχει «επαινέσει» μια δημοσίευση του Facebook η οποία αναφερόταν στο πρόσωπο της Μισέλ Ομπάμα με το χαρακτηρισμό πίθηκος με τακούνια.

Αρχικά η πρώην δήμαρχος δήλωσε ότι η δημοσίευση της έφτιαξε τη μέρα αλλά αργότερα είπε ότι αναφερόταν στο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Μετά από το περιστατικό 170.000 άνθρωποι υπέγραψαν υπόμνημα με το οποίο ζητούσαν την παραίτηση της δημάρχου.

Η Clay έχει μόλις 491 κατοίκους και δεν έχει καθόλου αφροαμερικανούς σύμφωνα με τον απολογισμό του 2010. Μάλιστα από τους 9.000 κατοίκους της κομητείας Clay το 98% είναι λευκοί.

Παρόλο που οι κάτοικοι της συγκεκριμένης πόλης είναι πολλοί λίγοι η είδηση της αντίδρασης της δημάρχου διαδόθηκε πολύ γρήγορα.

Η πρώην πλέον δήμαρχος απέστειλε γραπτή απολογία προς τα ΜΜΕ στην οποία λέει ότι το σχόλιό της δεν είχε ρατσιστικό χαρακτήρα και ότι αυτοί που την γνωρίζουν ξέρουν ότι ποτέ δεν θα έλεγε κάτι ρατσιστικό για κάποιον.



Πηγή: skai.gr