Ο Κάμερον προετοιμάζεται να γράψει την «ειλικρινή» αυτοβιογραφία του

Την αυτοβιογραφία του ετοιμάζεται να γράψει ο David Cameron, ο οποίος μετά την συμφωνία που υπέγραψε, επισήμανε, ότι, τα όσα θα γράψει για την παραμονή του στη Downing Street, θα είναι «ειλικρινή».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας μέχρι το 2018 (έτος έκδοσης της αυτοβιογραφίας του) θα γράφει το βιβλίο του το οποίο θα δώσει μια εσωτερική ματιά της οικογενειακής του ζωής αλλά και της κυβέρνησής του.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι θα εξηγήσει γιατί οδηγήθηκε στις συγκεκριμένες αποφάσεις και θα κάνει έναν απολογισμό σε σχέση με το τι δούλεψε και τι όχι, δηλαδή ποιες αποφάσεις του ήταν σωστές και ποιες όχι. 

Μπορεί το βιβλίο να μην έχει ακόμα τίτλο αλλά θα περιλαμβάνει κομμάτια αφιέρωμα στην ιδιαίτερη περίοδο της θητείας του μέσω της οποίας κατέληξε στην απόφαση να διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή όχι της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο βιβλίο θα αναφέρεται εν συνεχεία η επακόλουθη ήττα, η οποία τον οδήγησε στην εγκατάλειψη της πρωθυπουργίας και αργότερα της βουλευτικής του θέσης, το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αλλά και οι μεταρρυθμίσεις του στην οικονομία, την ευημερία και την εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη αναφορά θα υπάρχει στον αμφιλεγόμενο χειρισμό του Κάμερον στην εξωτερική πολιτική, συμπεριλαμβανομένων του βομβαρδισμού της Λιβύης και της κρίσιμης ψηφοφορίας που έχασε για τη Συρία.

«Ήταν τεράστια τιμή να ηγούμαι του Συντηρητικού Κόμματος για περισσότερο από μια δεκαετία και της χώρας για πάνω από έξι χρόνια ως πρωθυπουργός. Ανυπομονώ να έχω την ευκαιρία να εξηγήσω τις αποφάσεις που πήρα και τους λόγους που με οδήγησαν σ' αυτές. Θα είμαι ειλικρινής όσον αφορά το τι λειτούργησε και τι όχι» δήλωσε ο Κάμερον.

Μπορεί ο Κάμερον να μην έχει δηλώσει το τι θα κάνει μετά την πρωθυπουργία αλλά σίγουρα μπορεί να υπολογίσει στα έσοδα που θα προσκομίσει από τις πωλήσεις του νέου του βιβλίου.
Πηγή: skai.gr