Στο Πήλιο ο Τζόνσον: Οι ελληνοβρετανικές σχέσεις είναι και θα παραμείνουν άριστες

Οι ελληνοβρετανικές σχέσεις είναι άριστες και έτσι θα παραμείνουν, παρά την απόφαση του Βρετανικού λαού να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξή του στον ιστότοπο magnesianews.gr. Ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ ολοκλήρωσε τις διακοπές του με την οικογένειά του στο Πήλιο και επιστρέφει σήμερα Παρασκευή στο Λονδίνο.

Ο Τζόνσον ξεκαθάρισε ότι «θέλουμε οι Έλληνες να συνεχίσουν να έρχονται στη Μ. Βρετανία για να εργαστούν και να σπουδάσουν, θέλουμε όμως επίσης μεγαλύτερο έλεγχο στο ποιος μπαίνει στη χώρα».



Όπως αποκάλυψε δε τις προηγούμενες ημέρες δέχθηκε δώρο από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος ήθελε με αυτό τον τρόπο να τον καλωσορίσει στη χώρα μας. Ο κ. Τζόνσον εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το δώρο του κ. Κοτζιά το οποίο περιλάμβανε τοπικά γλυκά, μέλι και ελληνικό κρασί.

Αναφορικά με την αιματηρή επίθεση ενός 19χρονου στο κέντρο του Λονδίνου που είχε ως αποτέλεσμα μία γυναίκα να χάσει τη ζωή της κι ακόμη πέντε άνθρωποι να τραυματιστούν, ο βρετανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα περιστατικό που αποδίδεται σε προβλήματα ψυχικής υγείας του δράστη, και όχι σε τρομοκρατική ενέργεια.



Παράλληλα, ο Μπόρις Τζόνσον έδειξε για ακόμη μια φορά την προτίμησή στην ελληνική κουζίνα, λέγοντας «κυριολεκτικά φάγαμε απ’ όλα!»

Σημειώνεται ότι η είδηση της παρουσίας του Τζόνσον στην περιοχή διαδόθηκε σύντομα στο Πήλιο, και έτσι τον Βρετανό ΥΠΕΞ προσέγγιζαν πολλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών τον προσέγγιζαν για να φωτογραφηθούν μαζί του.



Πηγή: Πηγή: magnesianews.gr