Τα θύματα της επίθεσης του Σαν Μπερναντίνο ζητούν από την Apple να αλλάξει γνώμη

Την νομική τους στήριξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγκάσει την Apple να ξεκλειδώσει το κρυπτογραφημένο κινητό τηλέφωνο iPhone που ανήκει σε έναν από τους δράστες της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο, δήλωσαν μέσω του δικηγόρου τους ορισμένα από τα θύματα.

Ο δικηγόρος είπε στο Reuters ότι τα θύματα που εκπροσωπεί ενδιαφέονται για τις πληροφορίες που μπορούν να ανακτήσουν πέραν της ποινική έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

«Έγιναν στόχος των τρομοκρατών και πρέπει να γνωρίζουν τον λόγο και τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτό» δήλωσε ο ίδιος ενώ πρόσθεσε ότι στις αρχές Μαρτίου θα καταθέσει υπόμνημα στο δικαστήριο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Από την τρομοκρατική τζιχαντιστική επίθεση στο σαν Μπερναντίνο 14 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 22 ακόμα τραυματίστηκαν.

Η νέα τροπή της υπόθεσης μεγαλώνει την συμμαχία που ζητάει από την Apple να δώσει πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου του δράστη.

Η Apple από την πλευρά της δεν σχολίασε το γεγονός αλλά έχει επίσημα αρνηθεί την πρόταση της κυβέρνησης καθώς όπως λέει προσπαθεί να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη.
Πηγή: skai.gr - Reuters