Κλείσιμο

ΗΠΑ: 61χρονος άστεγος κέρδισε 500.000$ στο ξυστό

Ένας άστεγος Αμερικανός κέρδισε μισό εκατομμύριο δολάρια σε λοταρία ξυστού, στο Κολοράντο. Στον απόηχο της είδησης, η εταιρία λαχείων διευκρίνισε πως οι πιθανότητες να κερδίσει κανείς το μεγαλύτερο βραβείο του «Eternal Splendour» είναι μία στις 840.000.

Ο 61χρονος Μάικλ Ένγκφορς έμενε στους δρόμους του Άσπεν τα τελευταία έξι χρόνια, μετά την χρεοκοπία της επιχείρησής του και το διαζύγιο με τη γυναίκα που ακολούθησε αμέσως μετά. Όμως η τύχη του άλλαξε την περασμένη Παρασκευή, όταν αγόρασε ένα δελτίο αξίας δέκα δολαρίων από βενζινάδικο της περιοχής.



Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υπάλληλος του βενζινάδικου περιέγραψε τον Ένγκφορς ως έναν από τους τακτικούς παίκτες «που κέρδιζε ένα-δύο δολάρια που και που. Όμως την Παρασκευή επέστρεψε στο μαγαζί φωνάζοντας ‘Κέρδισα!’ και αμέσως καταλάβαμε πως δε μιλούσε για ένα ή δύο δολάρια» πρόσθεσε.

«Όταν τον ρώτησα τί θα κάνει με τα χρήματα, μου είπε ότι θέλει να επανασυνδεθεί με την κόρη του που έχει να δει χρόνια και να ξαναρχίσει το σκι», δήλωσε ο Τζέρεμι Κοβάλις, υπάλληλος του καταφύγιου αστέγων στο οποίο ο Ένγκοφορς διανυκτέρευε ορισμένες φορές. «Απ’ όλους τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει τη λοταρία, δε θα μπορούσα να φανταστώ πιο 'κατάλληλο' από έναν άστεγος που δεν το έβαλε ποτέ κάτω», είπε χαρακτηριστικά ο Κοβάλις.
Πηγή: Πηγή: NBC News - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας