Οι Streetpanthers μαχητές - Οι υπερασπιστές των πεζών

Οι Streetpanthers έρχονται να αποδώσουν δικαιοσύνη στο δρόμο και συγκεκριμένα να υπερασπιστούν τον δημόσιο χώρο, τα ΑμεΑ αλλά και τον αστικό πολιτισμό.

Η ομάδα λειτουργεί προστατεύοντας κατά κάποιον τρόπο τα δικαιώματα των πεζών και τιμωρούν κάποιους οδηγούς που σταθμεύουν παράνομα τα αυτοκίνητά τους.

Στολίζουν τα αμάξια που εντοπίζουν στο πέρασμά τους με διάφορους ευφάνταστους τρόπους, ξεμπροστιάζοντας τους απρόσεκτους και ασυνείδητους οδηγούς. 



Κολλάνε αυτοκόλλητα, γράφουν με σπρέι «Είμαι γάιδαρος – Παρκάρω όπου γουστάρω», περιτυλίγουν το αυτοκίνητο με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούν ταινίες που υποδηλώνουν κίνδυνο.

Στην τελευταία τους προχριστουγεννιάτικη εξόρμηση, επέλεξαν να στολίσουν κυριολεκτικά τα αυτοκίνητα. Στο κάλεσμά τους ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη δράση θα έχει χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα γι’ αυτό προέτρεπαν τους συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους στολίδια δέντρου.


Φωτό: Ζωή Δαλαΐνα & Teo Karanikas

Η παρέμβαση της ομάδας έχει συμβολικό χαρακτήρα αλλά σίγουρα λειτουργεί αποτρεπτικά αν γνωρίζει κάποιος το τι μπορεί να πάθει το αυτοκίνητό του.

Μπορεί οι θέσεις για παρκάρισμα να είναι περιορισμένες αλλά θα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο καθώς πολλές φορές ένα λάθος παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπορεί να προκαλέσει ατύχημα στο δρόμο και σε κάποιον πεζό ή να απαγορεύσει την διάβαση σε έναν άνθρωπο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. 

Πηγή: skai.gr - Iωάννα Μπαζιάνα