«Πες το σ' εμάς»: Πρόγραμμα για την καταγραφή ομοφοβικών επιθέσεων

Στην καταγραφή περιστατικών ομοφοβικών επιθέσεων προχωρεί η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας» με το πρόγραμμα «Πες το σ' εμάς» που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή έκφρασης φύλου.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν μέσω της φόρμας επικοινωνίας που διατίθεται στην ιστοσελίδα που έχει διαμορφωθεί (www.pestosemas.com).

Μέσω του προγράμματος καταγράφονται περιστατικά ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων κατά LGBTQ ανθρώπων, ενώ θα προσφέρεται ψυχολογική και νομική υποστήριξη.

Οι υπηρεσίες του προγράμματος παρέχονται ανώνυμα και δωρεάν, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, εντός της Περιφέρειας Αττικής από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος, μπορούν να καταγραφούν περιστατικά ομοφοβικής/τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων, που αναφέρονται και από μάρτυρες των περιστατικών αυτών.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση των στελεχών και εθελοντών των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για την κατάλληλη υποστήριξη των θυμάτων βίας ή διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή έκφρασης φύλου.

Ακόμα, στοχεύει στην ανάδειξη του προβλήματος και της έλλειψης πρωτοβουλιών από την Πολιτεία μέσω της οργανωμένης, συστηματικής καταγραφής περιστατικών ομοφοβικής/τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων, με βάση το πρότυπο του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας του οποίου η Colour Youth είναι μέλος.

Τέλος, αποσκοπεί και στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας και ιδίως της νεολαίας στα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τη βία και τις διακρίσεις εις βάρος LGBTQ ανθρώπων.
Πηγή: skai.gr