Η Κίρα Νάιτλι φωτογραφίζεται γυμνόστηθη διαμαρτυρόμενη για το Photoshop

Γυμνόστηθη φωτογράφηση έκανε η διάσημη βρετανίδα ηθοποιός Κίρα Νάιτλι, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για τη χρήση Photoshop και άλλων παραμορφωτικών προγραμμάτων στις φωτογραφίες που απεικονίζουν το γυναικείο σώμα.

Η 29χρονη ηθοποιός φωτογραφήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Interview από τον διάσημο φωτογράφο Πατρίκ Ντεμαρσελιέ. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «London Times», απαίτησε οι φωτογραφίες να δημοσιοποιηθούν χωρίς να υποστούν το ψηφιακό «βουρτσάκι».

«Το σώμα μου έχει χειραγωγηθεί τόσες φορές για τόσους λόγους, είτε μιλάμε για παπαράτζι είτε για αφίσες ταινιών. Αυτή [η φωτογράφηση] ήταν μια που είπα ‘εντάξει, δεν έχω πρόβλημα να είμαι γυμνόστηθη, εφόσον όμως δεν τα κάνετε μεγαλύτερα ή τα τροποποιήσετε’», δήλωσε η νεαρή καλλιτέχνιδα.

«Αισθάνομαι πως είναι σημαντικό να πεις πως δεν έχει σημασία τι σχήμα [έχει το σώμα σου]. Πιστεύω πως τα σώματα των γυναικών είναι ένα πεδίο μάχης και η φωτογραφία είναι εν μέρει υπεύθυνη», συμπλήρωσε.

Το μπούστο της Νάιτλι μεγεθύνθηκε ψηφιακά στην αφίσα για την ταινία «Βασιλιάς Αρθούρος» (2004), μια ψηφιακή παρέμβαση που τότε είχε προκαλέσει αίσθηση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ