Θορπ: Είμαι ομοφυλόφιλος

Στην πρώτη δημόσια δήλωση πως είναι ομοφυλόφιλος προέβη ο ολυμπιονίκης πρώην κολυμβητής Ιάν Θορπ, κατά τη διάρκεια συναισθηματικά φορτισμένης τηλεοπτικής συνέντευξης που μεταδόθηκε από το Channel 10 της Αυστραλίας.

«Το σκέπτομαι για πολύ καιρό. Δεν είμαι στρέιτ», δήλωσε ο υπεραθλητής, προσθέτοντας πως μόνο κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες αισθάνθηκε άνετα να μοιραστεί αυτή την αλήθεια με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του.

«Ήθελα τα το πω εδώ και κάποιο καιρό αλλά δεν μπορούσα», συμπλήρωσε. «Αυτό που συνέβη είναι πως το ψέμα έγινε τόσο μεγάλο που δεν ήθελα να αμφισβητούν την ειλικρίνειά μου».

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις του Θορπ αποτελούσαν αντικείμενο συζήτησης από την εφηβεία του, προκαλώντας συχνά αμυντικές αντιδράσεις από την πλευρά του νεαρού αθλητή. Ο Θορπ διακρίθηκε ως κολυμβητής από πολύ νωρίς, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης στα 400 μέτρα ελεύθερο σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Σημειώνεται πως στην αυτοβιογραφία του, που εκδόθηκε το 2012, ο Θορπ δήλωσε πως είναι ετεροφυλόφιλος. «Δεν είμαι γκέι και όλες οι σεξουαλικές μου εμπειρίες είναι με γυναίκες. Μου αρέσουν οι γυναίκες, αγαπώ τα παιδιά και ελπίζω να αποκτήσω οικογένεια κάποια μέρα», είχε γράψει.

Κατά τα τελευταία χρόνια, ο Θορπ έχει βιώσει περιόδους βαριάς κατάθλιψης και εξάρτησης από το αλκοόλ.

Είναι ένας από τους θρυλικούς αθλητές στην ιστορία της κολύμβησης, έχοντας κερδίσει εννέα ολυμπιακά μετάλλια, μεταξύ των οποίων και πέντε χρυσά.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ