Πώς θα περιορίσεις έξυπνα και γρήγορα τις θερμίδες

Έχουμε διαβάσει τόσες συμβουλές για το πώς να περιορίσουμε τις θερμίδες που πολλές τις έχουμε μάθει ήδη απέξω. Ωστόσο, η Sharon Richter, διαιτολόγος στο Μανχάταν μοιράζεται πέντε γρήγορα κι έξυπνα tips για να μειώσουμε τις θερμίδες, που σίγουρα δεν έχουμε ξανακούσει. Το καλύτερο από όλα; Καμία συμβουλή δεν απαιτεί στην πραγματικότητα να περιορίσεις το φαγητό.

Άλλαξε τον τρόπο που φτιάχνεις τις σαλάτες

Αντί για έτοιμα dressings, προτίμησε να προσθέσεις στις σαλάτες σου αρκετό χυμό λεμονιού και ένα ή δύο κουταλιές φρέσκια παρμεζάνα.

Ετοίμασε τα δικά σου chips

Κόψε σε λεπτές φέτες λαχανικά όπως κολοκυθάκια, ρέβα ή γλυκιά κολοκύθα, πέρασέ τα με λίγο ελαιόλαδο και τοποθέτησέ τα σε λαδόκολλα. Πασπάλισέ τα με αλάτι και επιπλέον αρωματικά της αρεσκείας σου (πχ. Δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη) και ψήστα στον φούρνο για τρία λεπτά από την κάθε πλευρά.

Νίκησε τις λιγούρες

Όταν είσαι πεινασμένη και η δύναμη της θέλησης είναι στον πάτο, ό,τι είναι στο οπτικό σου πεδίο θα πρέπει να είναι ελκυστικό και θρεπτικό. Ετοίμασε λοιπόν από το βράδυ της Κυριακής σακουλάκια με λαχανικά και αποθήκευσέ τα στα πάνω ράφια του ψυγείου σου. Φρόντισε επίσης να γεμίσεις τη φρουτιέρα που βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας με πολύχρωμες επιλογές όπως ακτινίδια, μπανάνες, μήλα και τα μάνγκο. Η εύκολη πρόσβαση στις υγιεινές αυτές επιλογές θα ικανοποιήσει τις λιγούρες χωρίς ενοχές.

Φέρσου έξυπνα με το γλυκό

Ένας έξυπνος τρόπος να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για γλυκό και ταυτόχρονα να λάβεις κάποια θρεπτικά συστατικά είναι να κόψεις σε κομματάκια μία σοκολατένια μπάρα δημητριακών και να πασπαλίσεις ένα μπολ με γιαούρτι.

Πηγή: Πηγή: JoyTv.gr - harpersbazaar.com