Από άστεγος και άπορος, μεταμορφώνεται σε «καθώς πρέπει» σε τρία λεπτά (video)

Τα «ράσα» άραγε «κάνουν τον παπά»; Ο Τζιμ Γουλφ, ένας επί δεκαετίες αλκοολικός, άπορος και άστεγος βετεράνος του αμερικανικού στρατού «μεταμορφώνεται» σε έναν «καθώς πρέπει» ευκατάστατο, κύριο -όπως πολλοί θα πίστευαν κρίνοντας μόνο επιδερμικά- σε μόλις τρια λεπτά, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.

Στο «καλλιτεχνικό βίντεο» ο Γουλφ, κουρεύεται, βάφεται(!), μακιγιάρεται, χτενίζεται και ντύνεται με ένα κομψό κοστούμι, και στο τέλος εμφανίζεται εντελώς διαφορετικός, με το αποτέλεσμα να τού προκαλεί έντονη συναισθηματική φόρτιση. Το βίντεο έχει μέχρι στιγμής πάνω από 7 εκατομμύρια προβολές στο κανάλι κοινωνικής δικτύωσης.

Μερικοί άνθρωποι ωστόσο υποστηρίζουν ότι το ευαίσθητο θέμα των αστέγων δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης «για να κάνεις τέχνη».

Ένας χρήστης του YouTube σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Το βίντεο μού άρεσε, αλλά στο τέλος μού φάνηκε ότι οι δημιουργοί του ήθελαν μόνο προβολές».



Ο Πάτρικ Κάμερον, ένας από τους δημιουργούς του βίντεο , υπερασπίζεται πάντως το «έργο» του, αν και αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα του Γουλφ δεν επιλύθηκαν με αυτό.

«Αυτό δεν αποδεικνύει ότι απεξαρτήθηκε από το αλκοόλ, ότι ανακάμπτει από τα προβλήματά του ότι θα παραμείνει ‘καθαρός’, αλλά για μια στιγμή ήταν, και αυτό μπορεί να οδηγήσει κάπου» υποστηρίζει.

Ο πρώην στρατιώτης είναι τώρα μέλος των Ανώνυμων Αλκοολικών και αναμένεται σε λίγο καιρό να έχει και κατάλυμα. Τελικά, τα «ράσα κάνουν ή δεν κάνουν τον παπά»; Αναρωτηθείτε πόσο θα άλλαζε η συμπεριφορά σας αναλόγως της εμφάνισης του κυρίου Γουλφ...
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας