Διάσημα μοντέλα αναβιώνουν το εμβληματικό εξώφυλλο της «Vogue» 30 χρόνια μετά – Δείτε τις φωτογραφίες

Οι τέσσερις γυναίκες, που είναι πλέον πάνω από 50 ετών, θα εμφανιστούν επίσης σε ένα ντοκιμαντέρ, με τίτλο «The Super Models», στο Apple TV, τον Σεπτέμβριο

Είναι η θρυλική εικόνα που καθιέρωσε τα διάσημα μοντέλα: Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Linda Evangelista και Cindy Crawford, φωτογραφημένες μαζί από τον Peter Lindberg, για το εξώφυλλο της έκδοσης Ιανουαρίου 1990 της «Vogue».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Τώρα, 33 χρόνια μετά, τα διάσημα μοντέλα φωτογραφίζονται και πάλι για το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. «Οι κορυφαίες όλων των εποχών». Λείπει μόνο η Tatjana Patitz, η οποία έφυγε ζωή τον Ιανουάριο. 

Τα μοντέλα

Οι τέσσερις γυναίκες, που είναι πλέον πάνω από 50 ετών, θα εμφανιστούν επίσης σε ένα ντοκιμαντέρ, με τίτλο «The Super Models», στο Apple TV, τον Σεπτέμβριο. Ένα αφιέρωμα στο περιοδικό δίνει μια γεύση για το πώς ήταν εκείνη η εποχή γι' αυτές, ειδικά μετά το βίντεο για το «Freedom», του George Michael! Στο βίντεο εμφανίστηκαν και τα πέντε μοντέλα, προφανώς, όταν ο Michael τις είδε στο εξώφυλλο της «Vogue».

Τα μοντέλα

«Ήταν τρελό. Δεν είμαστε οι Beatles», λέει η Evangelista, σχετικά με τις αντιδράσεις μετά τη συγκεκριμένη επιτυχία και την επίδειξη μόδας του Versace, στο οποίο έκαναν lip-syncing στο τραγούδι καθώς ένωναν τα χέρια τους και περπατούσαν στην πασαρέλα.

Τα μοντέλα

Η Κάμπελ λέει πώς άλλαξε η ζωή της και θυμάται όταν φωτογράφοι την απαθανάτισαν έξω από μια συνάντηση των Ανώνυμων Ναρκομανών το 2001. «Με έκαναν να νιώθω ντροπή για την ανάρρωσή μου», επισημαίνει. «Δεν ήταν ότι κρυβόμουν, αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο μιλάς όταν είσαι έτοιμος».

Πέρυσι, η Evangelista μίλησε για το πώς μια θεραπεία κρυολιπόλυσης την άφησε «μόνιμα παραμορφωμένη» και για τις επιπτώσεις που είχε αυτό στην υγεία της. Η Campbell, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε επίσης τον ερχομό των δύο παιδιών της, το 2021 και το 2023, και συνεχίζει να είναι μοντέλο στην πασαρέλα για σχεδιαστές όπως ο Valentino και η Off White. Η Crawford είναι μητέρα ενός γνωστού μοντέλου της σημερινής γενιάς, της Kaia Gerber.

Τα μοντέλα

Και οι τέσσερις γυναίκες - καθώς και οι Patitz, Helena Christensen και Claudia Schiffer - θεωρούνται τα πιο διάσημα μοντέλα και είναι γνωστές και εκτός της βιομηχανίας της μόδας. Η ζήτηση γι' αυτές εκτοξεύτηκε στα ύψη τη δεκαετία του '90 και η Evangelista είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξυπνάμε για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα».

Τα μοντέλα βίωσαν τη μόδα σε μια εποχή πριν από το #MeToo, δουλεύοντας με φωτογράφους - συμπεριλαμβανομένων των Bruce Weber, Patrick Demarchelier και Terry Richardson - οι οποίοι έκτοτε κατηγορήθηκαν για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά σε μοντέλα.

Τα μοντέλα

Μιλώντας στη «Vogue» και οι τέσσερις δήλωσαν ότι απέφυγαν σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Η Κάμπελ μίλησε για τον ρατσισμό που βίωσε στη βιομηχανία της μόδας. «Γιατί έκανα την ίδια δουλειά με τους συναδέλφους μου και έπρεπε να παίρνω λιγότερα χρήματα;», αναρωτιέται. «Γιατί με έκλειναν για τις επιδείξεις, αλλά όχι για τις διαφημίσεις; Δεν ήμουν στενόμυαλη. Προέρχομαι από μια ισχυρή γενιά μαύρων γυναικών. Αν κάτι ένιωθα λάθος, το έλεγα». 

Τα μοντέλα

Το 2017, ο Versace προκάλεσε φρενίτιδα στο διαδίκτυο, όταν οι Campbell, Crawford, Christensen, Schiffer και Carla Bruni εμφανίστηκαν στην επίδειξη πασαρέλας.

Τα μοντέλα

Τα μοντέλα

Τα μοντέλα

Πηγή: skai.gr