Ο Αλμπερτ Μπουρλά στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Η παρουσία του Αλμπερτ Μπουρλά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του και οι φορείς της περιοχής θα πρέπει να αξιοποιήσουν την παρουσία του.

Επίτιμος διδάκτορας των Τμημάτων Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών θα ανακηρυχτεί στις 16 Μαΐου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, καθηγητής Αλμπερτ Μπουρλά.

Η τελετή της επιτιμοποίησής του θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο μιας κλειστής διοργάνωσης.

Η παρουσία του κ. Μπουρλά στη χώρα μας και δη στο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Πάτρας, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του και οι φορείς της περιοχής θα πρέπει να αξιοποιήσουν την παρουσία του.

«Είναι ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα παγκοσμίως και φυσικά αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή η παρουσία του στο Πανεπιστήμιό μας» μας είπε ο πρύτανης, Χρήστος Μπούρας, προσθέτοντας:

«Είναι Ελληνας της διασποράς και ποτέ δεν ξέχασε τη χώρα του. Υπενθυμίζω ότι στη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έχει υλοποιήσει μία σημαντικότατη επένδυση Pfizer, μέσω της οποίας έχει εξασφαλίσει 600 θέσεις εργασίας και μάλιστα υψηλόμισθες».

Στο ερώτημά μας εάν η διοίκηση του Πανεπιστημίου προσδοκά κάποια συνεργασία με τη Pfizer, ο κ. Μπούρας μας απάντησε: «Ηδη έχουμε συνεργασία με το Κέντρο Pfizer στη Θεσσαλονίκη και η προσπάθειά μας είναι να την ενδυναμώσουμε. Σε αυτή την προσπάθεια το Πανεπιστήμιο θέλει συμμάχους όλους τους φορείς της περιοχής. Αν πάμε όλοι μαζί, θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του κ. Μπουρλά, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό της. Πιθανολογείται ότι θα κάνει μία αποτίμηση της πανδημίας του κορονοϊού και στην ετοιμότητα που θα πρέπει να υπάρχει για μελλοντικές αντίστοιχες απειλές.

Πηγή: Pelop.gr