Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Εγκληματική ολιγωρία η μη στελέχωση των ΜΕΘ

Εγκληματική χαρακτηρίζει την ολιγωρία της κυβέρνησης όσον αφορά τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, ζητώντας να ανοίξουν άμεσα οι κλειστές κλίνες, την επομένη των εκκλήσεων για την τοποθέτηση ειδικευομένων γιατρών στις ΜΕΘ, από την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Ο ΙΣΑ επισημαίνει πως έχει ήδη καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη «τραγική» καθυστέρηση στη στελέχωση των ΜΕΘ, η οποία, όπως σημειώνει, «έχει αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος προειδοποιεί μάλιστα πως «το πρόβλημα πρόκειται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο αναμένεται περαιτέρω έξαρση του ιού της γρίπης ,σε συνδυασμό με την επιδημία της ιλαράς που έχει ήδη αυξήσει σημαντικά τις ανάγκες για κρεβάτια ΜΕΘ».

«Το υπουργείο Υγείας δεν μερίμνησε για τη στελέχωση των ΜΕΘ παρά το γεγονός ότι οι ενδείξεις από την πορεία του ιού της γρίπης στις άλλες χώρες είναι ανησυχητικές καθώς τα ποσοστά νοσηρότητας και θνητότητας είναι ιδιαίτερα αυξημένα» υποστηρίζει ακόμα ο ΙΣΑ, ενώ ο πρόεδρος του Γ. Πατούλης, επισημαίνει:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά φέτος ,η αναμενόμενη επιδημία της γρίπης βρίσκει ανέτοιμο το υγειονομικό σύστημα της χώρα μας. Η ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίας είχε αποτέλεσμα, η Ελλάδα να κατέχει τα τελευταία χρόνια θλιβερό ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. Ζητούμε να στελεχωθούν άμεσα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».
Πηγή: skai.gr