ΕΚΑΒ: Βάζουν οδηγούς με επαγγελματικό δίπλωμα να οδηγούν ασθενοφόρα!

Στην καταγγελία ότι απλοί οδηγοί με δίπλωμα τρίτης κατηγορίας θα μπορούν στο εξής να οδηγούν ασθενοφόρα, αν και υπάρχουν 4 χιλιάδες διασώστες άνεργοι, προχώρησε τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Μαθιόπουλος πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Μαθιοπουλος υπογράμμισε ότι "είναι μείζονος σημασίας τα πληρώματα των ασθενοφόρων να είναι διασώστες καθώς πολλές φορές καλούνται να σώσουν ζωές , πριν τη διακομιδή στο νοσοκομείο".

Επισήμανε τις ελλείψεις που υπάρχουν στο στόλο λέγοντας ότι τα ασθενοφόρα είναι στη χειρότερη δυνατή κατάσταση ενώ η εμφάνιση βλαβών είναι καθημερινό φαινόμενο. "Πρέπει να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων κάτι που δεν έχει ακόμη προχωρήσει παρά τις υποσχέσεις του κ. Πολάκη" πρόσθεσε.



Εν τω μεταξύ υπάρχουν περιοχές που δεν διαθέτουν καν κάλυψη από το ΕΚΑΒ: είναι η επαρχία Καλαβρύτων, η επαρχία Ζαχάρως και Κρεστένων, ο Δήμος Ερυμάνθου, η Ζάκυνθος, η Βορειοδυτική και Βορειοανατολική Αιτωλοακαρνανία και η Κεφαλονιά.

Σημειώνεται ότι έκθεση της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) καταγγέλλει ακινητοποιημένα ασθενοφόρα λόγω μηχανικών βλαβών και ελλείψεων πληρωμάτων και διακομιδές με… μουλάρια, άλογα, μπουλντόζες και αγροτικά οχήματα με αποτέλεσμα απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Πηγή: skai.gr