Κλείσιμο

Στον Ιάπωνα βιολόγο Γιοσινόρι Οσούμι το Νόμπελ Ιατρικής 2016

Στον Ιάπωνα Γιοσινόρι Οσούμι δόθηκε το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής 2016 για τις έρευνές του σχετικά με την κυτταρική αυτοφαγία.

Ο Γιοσινόρι Οσούμι κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2016 επειδή ανακάλυψε μηχανισμούς που αλλοιώνουν και ανακυκλώνουν κυτταρικά συστατικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής επιτροπής των βραβείων Νόμπελ.

Γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1945, είναι βιολόγος με ειδίκευση στην κυτταρική βιολογία και καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο.

«Οι ανακαλύψεις του Οσούμι οδήγησαν σ' ένα νέο παράδειγμα όσον αφορά την κατανόησή μας για το πώς το κύτταρο ανακυκλώνει το περιεχόμενό του», αναφέρει η Επιτροπή Νόμπελ του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Σουηδίας στην ανακοίνωσή της για το βραβείο που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών (830.000 ευρώ).

«Οι ανακαλύψεις του οδήγησαν σ' ένα νέο παράδειγμα όσον αφορά την κατανόησή μας για το πώς το κύτταρο ανακυκλώνει το περιεχόμενό του»», ανακοίνωσε επίσης η επιτροπή Νόμπελ. 

Το βραβείο Ιατρικής είναι το πρώτο από τα βραβεία Νόμπελ που απονέμονται κάθε χρόνο.

Βραβεία για τα επιτεύγματα της επιστήμης, της λογοτεχνίας και της ειρήνης απονεμήθηκαν για πρώτη φορά το 1901 λόγω της θέλησης του εφευρέτη και επιχειρηματία Άλφρεντ Νόμπελ.
Πηγή: skai.gr