Ο ιός Ζίκα εντοπίστηκε σε Δανό που είχε ταξιδέψει στη Νότια Αμερική

Κάτοικος της Δανίας που ταξίδεψε εκτός της χώρας βρέθηκε θετικός για τον ιό Ζίκα που μεταδίδεται από κουνούπι, μετέδωσε το δίκτυο DR της Δανίας, επικαλούμενο πληροφορίες υγειονομικών αξιωματούχων.

Οι υγειονομικές αρχές της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Δανίας, του Όρχους, δήλωσαν ότι ο ασθενής ταξίδεψε την Νότια και την Κεντρική Αμερική, εστία του ιού.

Ο ιός Ζίκα συνδέεται με εγκεφαλικές βλάβες σε χιλιάδες παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Βραζιλία ενώ δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του ιού.

Τα μέτρα των αεροπορικών εταιρειών

Οι British Airways δήλωσαν ότι θα αποζημιώσουν τους πελάτες τους που έχουν κλείσει εισιτήρια για Σάο Πάολο, Βραζιλία και Μεξικό. Αυτοί οι επιβάτες μπορούν δωρεάν να αλλάξουν την κράτησή τους, καθυστερώντας το ταξίδι τους, ή επιλέγοντας έναν διαφορετικό προορισμό. Η προσφορά αυτή θα ισχύει μέχρι τον Φεβρουάριο.

Οι American Airlines επιστρέφουν όλα τα χρήματα του εισιτηρίου στις εγκύους που θα παρέχουν στην εταιρεία σημείωμα γιατρού που λέει ότι δεν είναι σε θέση να πετάξουν.

Οι United Airlines ανακοίνωσαν ότι δίνουν στους πελάτες τους που ταξιδεύουν προς τις πληγείσες περιοχές την ευκαιρία να επαναλάβουν αργότερα το ταξίδι τους ή να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι αναθεωρούν συνεχώς τις πολιτικές τους σχετικά με τις επιστροφές και τις αλλαγές στις κρατήσεις.


Πηγή: skai.gr